Yayınlanma Tarihi: 02 Ağustos 2023 Çarşamba

Hitit Üniversitesinde Lisans Öğrencilerine Pedagojik Formasyon İmkanı Sunuluyor

Öğrencilerin kariyer planlamalarında yeni uygulamaları hayat geçiren Hitit Üniversitesinde, lisans öğrencileri için pedagojik formasyon eğitimleri başladı.

Hitit Üniversitesi bünyesinde bulunan 6 fakültedeki lisans öğrencileri için 2022-2023 öğretim yılı bahar döneminden itibaren öğretmenlik formasyon eğitimi veriliyor.

Kariyer planlamasında önemli bir avantaj olarak görülen formasyon eğitimi, öğrencilerin lisans eğitimlerine devam ederken tamamen ücretsiz olarak sağlanıyor. Eğitimi alan öğrencilerin ise diplomalarında “formasyon eğitimi almıştır” ifadesi yer alacak.

Formasyon eğitimi, öğrenim görülen bölüm itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun kararına uygun şekilde ders verilebilecek fakülte ve bölümlerdeki öğrencilere sunuluyor. Belirlenen fakülte ve bölümler ise şu şekilde:

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik