Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba

ÇORBİS İstasyonu Kuzey Kampüste Faaliyete Başladı

Çorum Belediyesi tarafından tüm şehirde kullanıma sunulan ÇORBİS istasyonu, Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsünde faaliyete başladı.

Çorum Belediyesi tarafından kurulan ÇORBİS istasyonu ile öğrenciler hem kampüs içinde hem de şehir içi ulaşımlarını bisikletlerle rahatlıkla sağlayabilecek.

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü içinde oluşturulan ÇORBİS istasyonunun açılışına Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ÇORBİS’i ilk olarak 8 istasyon ve 50 bisiklet ile hizmete sunduklarını ifade ederek, “Bugün geldiğimiz noktada üniversite kampüsünde gençlerimizle yaptığımız farkındalık ile 5 yeni istasyonu daha ekleyerek şehrimizdeki istasyon sayısını 13’e çıkardık. Bisiklet sayımızı da 101’e çıkararak başladığımız günden bu yana yüzde 100’ün üzerinde artırmış olduk. Siz bu projelere sahip çıktıkça bu istasyonlarımızın ve bisikletlerimizin sayısı artmaya devam edeceğiz. Çünkü biz gençlerimizin hem spor hem ulaşım konusunda bisikletle daha iç içe olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Çorum Belediyesinin şehrin her yerine olduğu gibi üniversitenin de çalışmalarına destek verdiğini dile getiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise sağladıkları tüm imkanlar için Başkan Aşgın ve ekibine teşekkür ederek, “Kampüsümüzü yeniliyor ve güzelleştiriyoruz. Yeşil kampüs olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Kampüsümüzün şehirle bağlantısı ile ilgili kıymetli Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın ve ekibine teşekkür ederiz. Ulaşımla ilgili toplu taşıma saatlerini sınav saatlerine uydurarak bize her türlü imkânı sağlıyorlar. Bunun yanı sıra yeşil şehrin yeşil kampüsü olarak ÇORBİS imkanını da sağlıyor.  Öğrencilerimize böyle olanaklar sağladıkları için şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube