Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi

Üniversitemiz İle Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Gazi Üniversitesi arasında “Akademik, Bilimsel ve Eğitim İş Birliği” protokolü imzaladı.

Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilen imza törenine, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat ile ilgili akademisyenler ve konuklar katıldı. 

İmzalanan iş birliği protokolü; üniversitemiz ile Gazi Üniversitesi tarafından yürütülen Makine ve İmalat Teknolojileri İhtisaslaşma iş birliği çerçevesinde bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak, yeni istihdam alanları ve katma değerli ürünlere yatırım yapılmasını sağlayacak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri geliştirmek amacıyla, yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemekte.

İmza öncesi kısa bir değerlendirme yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “İlimizde çok güzel bir sinerji var. Birçok etkinliğimizi ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Bu gün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İmzalanan iş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi’den sonra konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün çok önemli bir faaliyet için bir araya geldik. Üniversitemiz ile Gazi Üniversitesinden doğan Hitit Üniversitesi arasında çok geniş bir iş birliği protokolünü hayata geçiriyoruz. Bu imzalanan protokolün iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise, “Bugün Gazi Üniversitesi ile “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanındaki ihtisaslaşmamız bağlamında bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve katma değerli ürünlere yatırım yapılmasına yönelik ortak Ar-Ge projeleri geliştirmek üzere önemli bir işbirliğine imza attık. Bu protokolü Gazi Üniversitesi ile imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı birlikteliği hayata geçirdiğimiz Gazi Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız hocamıza teşekkür ediyor, işbirliğimizin üniversitelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Protokol, imzaların atılması ve toplu fotoğrafın çekilmesi ile sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube