Yayınlanma Tarihi: 05 Nisan 2022 Salı

Öğrencilerimiz, Üniversitelerarası Müsabakalardan Madalyalarla Döndü

Hitit Üniversitesi Tekvando Takımı, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Hatay’da düzenlenen turnuvada, bronz madalya kazandı.

Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen müsabakalara, 97 üniversiteden 950 sporcu katıldı.

Üniversite Tekvando Takımımız, müsabakalarda, Erkek Takım Poomse klasmanında bronz madalya kazanarak önemli bir başarı ortaya koydu.

Taekwondo takımımızda Üniversitemiz adına Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Tufan Can Eser, Hikmet Gülnar ve Atalay Karaburan mücadele etti.

Öte yandan, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerimizden Merve Karaca da Üniversite Sporları Federasyonu’nun Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlediği Üniversiteler Boks Şampiyonası’nda, 57 kilo sıkletinde gümüş madalya kazandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yaptığı açıklamada, madalya kazanan öğrencilerimizi tebrik etti.

Hitit Üniversitesi öğrencilerinin son dönemde spor organizasyonlarında önemli başarı hikayeleri yazdığına işaret eden Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Üniversitemizi akademik eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra spordan kültür sanata, sağlıktan topluma hizmet faaliyetlerine kadar birçok alanda öne çıkaracak her çalışmaya gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda sporda da verdiğimiz desteklerin, hocalarımızın ve öğrencilerimizin özverili gayretleri neticesinde Hitit Üniversitesi’nin adı tüm Türkiye’de daha sık duyulmaya başladı. Daha önce voleybol, salon futbolu gibi branşlarda dereceler elde etmiştik. Şimdi de tekvando ve boksta yeni alınan madalyalar bizleri çok mutlu etti. Sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube