Yayınlanma Tarihi: 23 Ağustos 2020 Pazar

Üniversitemiz Webometrics Sıralamasında Son 5 Yılda 4 Binin Üzerinde Üniversiteyi Geride Bıraktı

Hitit Üniversitesi, dünya genelinde üniversitelerin her türlü bilimsel çalışmalarının internet ortamından bilim arenasına aktarımının ölçüldüğü “Webometrics Ranking Web of World Universities” 2020 Temmuz Dünya Üniversiteleri Sıralamasında önemli başarı elde etti.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu “CybermetricsLab” tarafından yapılan sıralamaya göre, üniversitemiz 2020 yılında dünyada 2 bin 713, Türkiye’de ise 217 üniversite arasında 75. sırada yer aldı.

Dünya üniversiteleri arasında, açıklık, genişlik, görünürlük ve mükemmeliyet başlıkları altında uluslararası derecelendirmenin yapıldığı Webometrics sıralamasına göre, üniversitemizin dünyadaki yükselişi devam ediyor. 2015 yılında dünya genelinde 30 bine yakın üniversite arasında 6 bin 863’üncü sırada bulunan üniversitemiz, 5 yılda 4 bin 150 üniversiteyi daha geride bıraktı. Türkiye genelinde de her yıl üst sıralara tırmanışını sürdüren üniversitemiz, son 5 yılda 13 basamak yükseldi.

“İlk yüzde 10’un içinde yer almak gurur verici”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Webometrics sıralamasına göre Hitit Üniversitesi’nin yükselişinin devam etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Donanımlı, alanında kendisini ispatlamış, yeniliklere açık akademik kadromuzla, kaliteli ve dünya standartlarındaki eğitim öğretim faaliyetlerimizle üniversitemiz, her yıl daha iyi bir noktaya yükseliyor” dedi.

Webometrics sıralamasında gelinen noktanın, önemli başarı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, “Dünya genelinde 30 bine yakın üniversite arasında ilk yüzde 10’un içinde yer alabilmek bizim için gurur verici bir başarı. Bu başarı, bir çaba ve emeğin sonucunda gerçekleşiyor ancak biz bunu üniversitemiz adına yeterli görmüyor ve daha iyi noktada olmasını arzu ediyoruz. Bunun için gerek üniversite yönetimi olarak gerekse akademik ve idari kadromuzla, üniversitemizi daha iyi seviyeye ulaştırmak için daha fazla çalışacağız. Öğretim elemanlarımız ile idari personelimizi gayretlerinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube