Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı

Rektörümüzün, “30 Ağustos Zafer Bayramı” Kutlama Mesajı

Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Aziz Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Büyük Taarruz'un zaferle nihayetlenen destanı; 30 Ağustos ile yedi düvele diz çöktürmüştür.

Tarih boyunca Millet olma bilincini diri tutan Aziz Milletimiz, 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu topraklarına “Geldik” demiştir. Çetin mücadelelerin sonunda tarihe ''Çanakkale geçilmez'' sözünü altın harflerle yazdırmış ve Büyük Taarruz ile “Gitmiyoruz” diyerek asla boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir.

Böyle cesaretli, fedakâr ve asil bir Milletin ferdi olmanın gururunu her zaman göğsümüzde taşıyacağız. Ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması, Aziz Milletimizin bekası için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadelemizin kahramanları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.


Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube