Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi

Uluslararası Öğrenciler İçin 2021-2022 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarımıza Başvurular Başladı

Uluslararası Öğrenciler için 2021-2022 Bahar Dönemi lisansüstü program başvuruları başladı. Başvurular 31 Ocak 2022 - 07 Şubat 2022 tarihleri arasında adresinden online olarak yapılacaktır.

Başvuru yapmak için  tıklayınız.

Başvuru Şartları ve Gerekli Belgeler

Başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki her bir belgenin resmi çevirisiyle (Türkçe veya İngilizce) taranarak PDF veya JPG formatında çevrimiçi başvuru formuna yüklenmesi gerekmektedir.

Tüm belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekmektedir. Değilse, bir tercüme bürosu tarafından her iki dile de tercüme edilmelidir. Başvuru sahibi kabul edilirse, tüm belgelerin orijinal kopyalarının kayıt sırasında sunulması gerekecektir. Belgelerin aslını ve tercümelerini doğru ve eksiksiz yüklemek adayların sorumluluğundadır.

Fotoğraf

Fotoğraf 4,5x6 cm boyutunda ve başvuru sahibinin açıkça tanınmasını sağlamak için son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraf gerekli kıstasları karşılamaması durumunda kabul edilmeyecektir. Başvuru sahibi kabul edilirse, fotoğraf Öğrenci Kimlik kartında kullanılacaktır.

Lisans Diploması (Doktora için Yüksek Lisans Diploması)

Lisans diplomasının aslı ve tercümesinin (Türkçe veya İngilizce) yüklenmesi gerekmektedir. Henüz diplomasını almamış olan adayların, mezun oldukları liseden aldıkları, beklenen mezuniyet tarihini ve beklenen genel not ortalamasını belirten resmi bir yazı (Geçici Mezuniyet Belgesi) yüklemeleri gerekmektedir.

Transkriptler

Adayların lisans derslerinin resmi bir transkriptini sunmaları gerekir.

Transkript Tercümesi (Türkçe veya İngilizce)

Transkript Türkçe veya İngilizce değilse, adayların Türkçe veya İngilizce çevirilerini transkript ile birlikte yüklemeleri gerekmektedir.

Bir Niyet Mektubu ve İki Akademik Referans Mektubu:

Bir lisansüstü okul niyet mektubu başvurunuz için bir ön yazıdır. Sizi açıklayan ve eğitim geçmişinizi özetleyen bir metin hazırlamanız gerekmektedir. Niyet mektubu kısaca belirli bir programa neden başvurduğunuzu anlatmak içindir. Ayrıca seçtiğiniz program için neden uygun olduğunuzu açıklamanız gerekmektedir.  Akademik bir referans, akademik yetenek ve çalışma programına uygunluğa odaklanır. Bu nedenle kurs/eğitim aldığınız bir akademisyen ile iletişime geçerek size bir referans mektubu vermesini rica ediniz.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube