Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2014 Perşembe

Rektörümüz Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesini Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Temsilciliğini ziyaret etti.

Şube Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Sizler bizim için çok önemli miras ve rol modellersiniz. Şu an bir şeyler yapabiliyorsak sizlerin sayesinde. Bu anlamda bizlere düşen en büyük görev, sizlerden kalan mirası daha da çok çalışarak yüceltmektir, sizlere minnet borçluyuz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan koordinatörlüğünde “Çorum’da Tarihin Tanıkları Kore ve Kıbrıs Gazileri” isimli Kore ve Kıbrıs gazilerini içeren proje hazırlandığını ifade ederek bu çalışmayla birlikte tarihe tanıklık etmiş, milli gururumuz gazilerimizin bilgi ve tecrübelerinin paylaşılacağını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Bakan ise hazırlanan projeden genç neslin yararlanmasını, gençlerimizin milli duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek gazilerimizin tanıtılmasının milli bir görev olduğunu vurguladı.

Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube