Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemizde “Türkiye'de Bilim, Bilim Yayıncılığı ve Etiği” Konulu Seminer Düzenlendi

3 Mayıs Perşembe günü Üniversitemiz Fen Edebiyat Konferans Salonu’nda ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin BALCI’nın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye'de Bilim, Bilim Yayıncılığı ve Etiği”konulu seminer düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın ÖZLÜK, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Naki ÇOLAK ve Yrd. Doç. Dr. Arzu KARAYEL ile Üniversitemiz akademisyenlerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. 

Prof. Dr. Metin BALCI, yayın sayısı, 10.000 kişi başına düşen araştırıcı sayısı, gayri safi milli hasıladan araştırmaya ayrılan pay ve özel sektörün araştırmaya olan katkısı gibi Türkiye’nin bilim potansiyelini ortaya koyan kriterlerden bahsederek, yayın sayısı üzerinde çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 1980–2011 yılları arasındaki yayın sayısına göre dünyadaki konumu, ülkemizin dünya literatürüne katkısı ve 2011 yılında üniversitelerin yapmış oldukları yayın sayıları hakkında bilgiler veren BALCI, yayın sayılarına göre üniversitelerin başarı oranının kıyaslanamayacağına dikkat çekti. Son olarak dergi değerlendirme kriterleri hakkında bilgiler aktaran BALCI, günümüzde yayın yapılan dergiler değerlendirilmeden ücret karşılığı yayın yapılabileceğini ancak bu tür dergileri kullanan bilim adamlarının ise kaliteden ödün verdiğinin altını çizerek sözlerini tamamladı.

Seminer, ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin BALCI’ya Üniversitemiz Fen Edebiyat Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın ÖZLÜK’ün Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN adına teşekkür plaketini takdim etmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube