Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2024 Salı

Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivali Düzenlenecek

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 8-9 Mart 2024 tarihleri arasında “Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivali” düzenlenecektir.

Festival, özellikle Hitit Üniversitesi, Çorum ve bölge illerinin Ar-Ge ve Ür-Ge ekosisteminin tanıtımına aracılık yapmayı amaçlamakta olup, bu bağlamda hem sanayi ve kamu kuruluşlarını hem de akademisyenler ile lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerini, projelerini sunmak üzere bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Bilim ve Teknoloji Festivali bünyesinde, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversitemiz, bu alandaki yetkinliklerini ve yenilikçi hamlelerini dış paydaşlar ile paylaşmak üzere TÜBİTAK destekli bir çalıştay (http://mfcalistay.hitit.edu.tr) düzenleyecektir.

Çalıştay kapsamında ayrıca Makine, Gıda, Sağlık, Dijital Dönüşüm ve Savunma Sanayisinde yenilikçi yaklaşımları sunmak üzere alanlarında uzman isimlerin katılımcılarla buluşturulması planlanmaktadır.

Festival, üniversitemizin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “STEM’de Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi etkinliklerini de kapsamakta olup, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelecek olan öğrenci ve akademisyenlerin katılımları ile gerçekleştirilecektir. Kız öğrencilerin ve kadınların Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarına katılımını önemsemekte ve desteklemekte olan üniversitemiz, bu etkinlikler kapsamında düzenlenecek interaktif atölyeler ve panellerle STEM alanındaki başarılarıyla öne çıkan kadın liderleri, araştırmacıları ve girişimcileri gençlerle bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Festival ile ilgili detaylar, https://projepazari.hitit.edu.tr ve https://womeninstem.hitit.edu.tr/tr adresinde yer almaktadır.

Proje sunumu ile katılmak isteyen katılımcıların 15 Şubat 2024 tarihine kadar  https://projepazari.hitit.edu.tr/tr/basvuru-formu adresinde yer alan formlardan ilgili olanlarını doldurup yine web sayfasından göndermesi gerekmektedir.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube