Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma

Rektörümüzün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Türk Milleti olarak gururu ve hüznü bir arada yaşadığımız bir gün. Üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarımızda diri kalan bir gün. 251 şehidimizin ve 2 binden fazla gazimizin kahramanlıklarıyla tarihe altın harflerle yazılan bir gün 15 Temmuz.

Devletimizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerinin, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimine karşı, Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir direniş ortaya koymuştur.

O gece kahraman vatan evlatları, hainlere göz açtırmamış, halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını haykırmıştır. 15 Temmuz, bir asır önce Çanakkale Destanı’nı yazan Aziz Milletimizin, mücadeleci ruhunun ayakta olduğunu dünyaya göstermiştir.

Bu önemli günü ve Millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını hep birlikte hatırlıyoruz. Unutursak bize büyük bir yük, büyük bir tasa ve geleceğe dair büyük bir utançtır.

Darbecilerin ezanları susturduğu günlerden, selaların darbecileri durdurduğu günleri unutmayacağız.

Sağlam iradeye sahip liderin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığı/anlaşıldığı tarihi unutmayacağız.

Darbecilerin/tankların halkı değil, halkın darbecileri/tankları susturduğu günü unutmayacağız.

Söz konusu vatan ve milli irade olduğunda Asil Milletin bütün fertlerinin amasız fakatsız bir araya geldiği günü unutmayacağız.

Dünyaya demokrasi ve özgürlük nutku atanların foyasının ortaya çıktığı tarihi unutmayacağız.

Sıradan bir günün, kahramanlık destanına dönüştüğü tarihi unutmayacağız.

Hain bir kalkışmanın; düşmanlar için mateme, dostlar için bayrama dönüştüğü o günü unutmayacağız.

“İman varsa imkan vardır”ın müşahhas olarak yaşandığı günü unutmayacağız.

Sadece Hakk’a tapan Aziz Milletimizin asaletinin bir kez daha gözler önünde tescil edildiği o geceyi unutmayacağız.

Böyle bir Asil Milletin ferdi olmanın şerefini ve onurunu yaşadığımız 15 Temmuz’u unutmayacağız; unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bu vesileyle; 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen vatan evlatları başta olmak üzere Vatan ve Bayrak uğruna şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz eder, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ederim.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube