Yayınlanma Tarihi: 08 Haziran 2020 Pazartesi

Matematik Bölümümüze Öğrenci Alımına YÖK'ten Onay

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Matematik Bölümüne 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alınacak.

Üniversitemizin Matematik Bölümüne yeniden öğrenci alınması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda uygun bulundu. Böylelikle 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünün, 40 öğrenci alımı yaparak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor.

Makine ve imalat teknolojileri alanına katkıda bulunması öngörülüyor

Teknolojik gelişmelerle birlikte Mühendislik, Tıp, Sosyal Bilimler, Psikoloji, Biyoloji, Ekonomi ve daha birçok alanda matematik bilgisine ve matematikçiye duyulan ihtiyaç dikkate alınarak açılan Matematik Bölümü'nün, üniversitemizde özellikle Mühendislik Fakültesi ile yapılabilecek çift anadal ve yandal işbirlikleri sayesinde, ihtisaslaşma alanımız olan makine ve imalat teknolojileri alanına katkıda bulunması öngörülüyor.

Fen Edebiyat Fakültemizde 2020 yılında 40 öğrenci alacak olan Matematik Bölümümüz ile aktif bölüm sayımız 7’ye yükselmiş oldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube