Yayınlanma Tarihi: 27 Haziran 2019 Perşembe

TÜBİTAK Yarışmasında Öğrencilerimizden Önemli Bir Başarı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Şeyma Meryem Yılmaz ve Merve Mama, yaptıkları proje ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Kayseri Bölge birincisi oldular.

Yarışmaya Türkiye genelinde 1.650 proje katılırken bölge finalleri 6 farklı bölgede 600 projenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Böylelikle Gıda ve Tarım kategorisinden yarışmaya katılan öğrencilerimiz, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çakmak’ın yaptığı “Glütensiz Keklerde Gam Alternatifi Olarak Çimlendirilmiş Keten Tohumu Ununun Kullanılması” isimli projeleriyle 600 proje arasından Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar.

Öğrencilerimiz Şeyma Meryem Yılmaz ve Merve Mama ile Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çakmak’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.