Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2019 Cumartesi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleskinde coşkuyla kutlandı.

Törenimize Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve öğrenci velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı birincisi Yeter Adıgüzel’in konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında her bir seneyi başarıya attığı bir adım olarak nitelendiren öğrencimiz Yeter Adıgüzel, 4 yıl önceki hedefinin bu güzel mezuniyet gününde gerçekleştiğini belirterek Hitit Üniversitesinden üniversite birincisi olarak mezun olmanın mutluluk ve gururunu yaşadığını vurguladı. Öğrencilik hayat boyunca yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu ve bu süreçte Üniversitemizi de en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade eden Adıgüzel, bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek elde ettiği başarıyı yıllar önce kaybettiği annesine hediye etmek istediğini vurguladı.

Mezuniyet Törenimizin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, sözlerine “2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Üniversitem adına herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Hitit Üniversitesi Rektörlüğü görevini şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum” diyerek başladı.

Sürekli değişim ve dönüşümün yaşandığı günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerini etkileyen faktörlerin başında eğitimin geldiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Hitit Üniversitesi olarak bu bilinçten hareketle çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu çerçevede Üniversitemizin 19.000’den fazla öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Üniversitemiz, yaptığı çalışmalarla günümüze dek Çorum’a büyük katkılar sağlamış ve bundan sonra da yükselen bir ivme ile sağlamaya devam edecektir” dedi.

Ülkemizin daha da gelişmesi, büyümesi ve her alanda söz sahibi olması için ülkenin tüm dinamiklerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Prof. Dr. Öztürk, Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomik yönden gelişmiş, dışa bağımlılığı kalmayan, bilim ve teknolojide sayılı ülkelerden biri haline gelmek için ortaya koyduğu 2023 ve 2071 hedefine ulaşmak için hepimize büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.

Yerlilik ve millilik bilinciyle araştırma-geliştirme çalışmalarına daha fazla ağırlık vererek katma değeri yüksek teknolojilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “En önemlisi de yaptığı çalışmalarla ülkemize değer katacak, vatanını seven, cesaretli, fedakâr, feraset sahibi, bilgili ve donanımlı gençler yetiştirmeliyiz. Hep birlikte, omuz omuza çalışmalarımıza devam ettiğimiz sürece, hedefe en kısa sürede ulaşacağımıza olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında mezunlarımıza da seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, mezunlarımızın hedefledikleri kariyer basamaklarını hızla tırmanarak önemli başarılar elde edeceğine yürekten inandığını ifade ederek “Unutmayın ki sadece ülkemizin geleceği adına değil, gözü, kulağı bizlerde olan bütün milletlerin umudu sizlersiniz. Bütün kalbimle inanıyorum ki, Allah’ın izniyle sizler de önünüze çıkacak fırsatları çok iyi değerlendirecek, ailenizin ve üzerinizde emeği olanların yüzlerini hep ağartacaksınız” dedi.

Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilerin hekimlik andı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının hemşirelik andını okuması ile devam eden törende Üniversitemiz lisans ve önlisansta ilk 3 dereceye giren öğrencilere geçici mezuniyet belgesi ve ödül takdiminde bulunuldu.

Ödül takdiminin ardından Üniversitemizin yeni mezunları, keplerini hep birlikte atarak mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube