Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe

VII. Anorganik Kimya Kongresi Başladı

Üniversiteler, kamu ve özel endüstri kuruluşlarında kimya, fizik, eczacılık, mühendislik, tıp gibi çeşitli disiplinlerde anorganik kimya konularında çalışan temel bilimciler ile uygulayıcıları bir araya getirmek amacıyla iki yılda bir yapılmakta olan ve bu yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen VII. Anorganik Kimya Kongresi başladı. 

Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, davetli akademisyenler, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisiyle başlayan kongrenin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Köse yaptı. Prof. Dr. Köse, kongre kapsamında koordinasyon kimyası, supramoleküler bileşikler, organometalik kimya, katalizörler, tepkime mekanizmaları enerji ve fotokimya, biyoinorganik kimya, katıhal kimyası, inorganik-organik malzemeler, bor kimyası konularında sözlü ve poster sunumların gerçekleştirileceğini belirterek desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’e ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe de konuşmasında bölüm bünyesinde yapılan çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak kongrenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler de genç ve dinamik bir fakülte olarak gerçekleştirmeyi planladıkları pek çok proje olduğunu ifade ederek kongrenin verimli geçmesini diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de Rektörlük görevine başlamasından bu yana açılışına teşrif ettiği ilk bilimsel etkinlik olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek kongrenin başarıyla tamamlanacağına yürekten inandığını belirtti. Bu ve benzeri etkinliklerde artık niteliğin daha ön planda olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Hem ülkemiz hem de dünya adına önemli adımlar atacak olan genç akademisyenlerimizin yoğunluğu ile 10 farklı ülkeden, birbirinden değerli katılımcıların yer alması VII. Anorganik Kimya Kongresinin nitelik olarak büyük bir ehemmiyete sahip olduğunu göstermektedir” dedi. 

Bu tür organizasyonların sayısının arttırılmasıyla Üniversitemizin farkının ortaya çıkacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Çorum’un dünyaya açılmasını ve uluslararasılaşmanın sağlanması gerekliliğine dikkat çekerek Üniversitemiz bünyesinde uluslararası düzeyde her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Prof. Dr. Öztürk, konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı başta Çorum Valiliğimiz ve Çorum Belediyemiz olmak üzere tüm sponsorlar ile kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, kongrenin tamamlanmasıyla ülkemize ve insanlığa fayda sağlayacak fikirlerin elde edileceğine inandığını ifade ederek Çorum Belediyesi olarak Üniversitemizin gerçekleştireceği çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kongre süresinde 60 üniversiteden 350 katılımcı üç farklı salonda 98’i sözlü, 117’si poster olmak üzere toplam 215 sunum gerçekleştirecektir.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube