Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2019 Cuma

Oğuz Adası Projemiz İçin Yer Teslimi Yapıldı

İlimize ve bölgemize çok büyük katkı sağlayacak, yeni imkanlara zemin hazırlayacak nitelikte bir çalışma olan ve toplam 36.471,43 m² alan içerisinde kuş gözlem terasları, bungalov evler, otel, idari bina, kantin/kafeterya, yüzer iskeleler ve yüzer havuzun yer alacağı Oğuz Adası Projemiz için yer teslimi yapıldı.

Obruk Barajında yapılan yer tesliminde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Oğuzlar Kaymakam V. Muhammed Furkan Tuna, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Genel Sekreter Erdal Kanık, Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı personeli ile firma yetkilileri katıldı.

Yapılacak olan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilimizin her türlü potansiyelini Üniversitemizin sahip olduğu eğitim ve araştırma birimleriyle beraber bünyesinde bulunan 800’ün üzerindeki akademisyen ile değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek bunların en tipik örneklerinden bir tanesinin Obruk Barajı'nda gerçekleştirilen bu çalışma olduğunu belirtti.   

Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında araştırma, geliştirme ve topluma hizmet noktasında yaptığı çalışmalarla bulunduğu şehrin, hatta bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlaması gerektiğine yürekten inandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Tüm birimlerimizdeki beyin gücümüz ve altyapımız ile şehrimize farklı bakış açısıyla farklı projeler kazandırmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Üniversitemiz, geçtiğimiz dönemlerde Obruk Barajının ve bölgenin sahip olduğu doğal zenginliklerin tespit edilerek tanıtılması için bir çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ülkemizin önemli kışlama alanlarından birisi olarak nitelendirilen Obruk Baraj Gölü’nde 27 bin birey kuş sayılırken bölgenin Türkiye’de sayım yapılan 160 önemli sulak alan içerisinde en fazla kışlayan su kuşu gözlenen 17. alan olduğu belirlendi” diyerek Oğuz Adası Projesinin Çorum’un zengin biyolojik çeşitliliğinin ortaya çıkartılması, Obruk Barajının su ürünleri açısından değerlendirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi, bölgenin gizli kalmış doğal güzelliklerin ve biyolojik çeşitliliğin ortaya çıkarılmasına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Bölgenin su sporları açısından da ayrı bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, su sporları ile ilimizde yapılmayan uygulamaları hayata geçirerek farklı alanların gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek “Amacımız eğitsel faaliyetlerimizi ilgili alanlarda uygulamalı eğitimler yaparak sürdürmek, bölgeyi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarını yapılır hale getirmek, mevcut turizm potansiyelini ve bölgenin tanınırlığını arttırmak” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yer teslimi öncesinde Oğuzlar Kaymakam V. Muhammed Furkan Tuna ve Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım’a ziyarette bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube