Yayınlanma Tarihi: 26 Nisan 2019 Cuma

Üniversitemizin de Destek Verdiği TÜBİTAK Projesi Türkiye 4.’sü Oldu

Üniversitemiz öğretim üyelerinden  Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan ve Dr. Öğretim Üyesi Jursun Karasartova’nın akademik anlamda destek verdikleri Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğrencilerinden Bahar Salman ve Berkay Saatçı’nın “İmplant Kaplamalarında Alternatif Bir Model: Bitkisel ekstralar ile kaplanan implant ve seramiklerde biofilm oluşumunun araştırılması” adlı biyoloji projesi, Ankara Congresium’da düzenlenen TÜBİTAK  50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Finali’nde Türkiye 4.’sü olarak teşvik ödülüne layık görüldüler. 

Türkiye genelinde 1884 biyoloji projesi  başvurusunun yapıldığı yarışmada, proje kabul aşamasında ve bölge finallerinde elemelerden sonra 24 proje, Başkent’te Türkiye Finali’nde ilimizi temsilen yarıştılar. Proje Finali’nde elde edilen Türkiye 4.’lüğü, ilimiz adına büyük bir başarı olmuştur. 

Üniversitemizin akademik personel ve laboratuvar alt yapısı desteğinden dolayı Rektörümüzü makamında ziyaret eden projedeki öğretim üyelerimizle beraber Okul Müdürü Murat Öncül ve rehber öğretmen Ali Altuntaş, vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ettiler. Üniversitelerin öncelikle bulundukları şehre katkı sağlamaları gerektiğine en başından beri savunduklarını ve bunun için elden gelen gayretle paydaşlarla büyük ve başarılı projelere imza attıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, projeleri ile ödüle layık görülen öğrencileri ve bu sürece akademik anlamda katkı sağlayan öğretim üyelerimizi, öğrencilere idari destek sağlayan Okul Müdürü Murat Öncül’ü ve öğrencilere rehberlik eden öğretmen Ali Altuntaş’ı tebrik ederek “bu başarı, güç birliği ile elde edilmiştir. Üniversite olarak şehrimize ve ülkemize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da hizmet etmeye gayret edeceğiz” dedi. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube