Yayınlanma Tarihi: 08 Mart 2019 Cuma

Üniversitemizden Kitap Bağışçılarımıza Teşekkür

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Kütüphanelerine kitap bağışında bulunan bağışçılarımızla, Kuzey Kampüsümüzde yer alan Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezindeki Kütüphanemizde bir araya geldi. 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı yönetici ve çalışanlarının katıldığı törende 500 ve üzerinde kitap bağışında bulunan, bilinen bağışçılarımıza plaketleri takdim edildi. Törene katılan bağışçılara plaketlerinin verilmesinin ardından bağışçılarımıza Üniversitemiz yeni kütüphanemiz gezdirilerek kendilerine, mevcut basılı ve dijital yayın ve materyaller konusunda bilgi verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan konu ile ilgili olarak  “Bilginin üretiminin en önemli mekanı olan üniversitelerin  en önemli hazineleri, zihinleri, ruhları ve gönülleri  aydınlatacak bir ışık kaynağı olan kütüphaneleridir. Hitit Üniversitesi olarak bizler de bu konuda yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde, en önemli payı kamu kaynakları olmak üzere, gönüldaşlarımızın da destekleri ile oldukça zengin koleksiyona sahip kütüphanelerimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Bugün itibariyle kütüphanelerimizde basılı kitap sayımız 102.000’e, süreli yayın sayımız ise 1.200’e ulaşmış olup; 587.000 e-kitap, 76.000 e-dergi ve 6 milyon teze erişim sağlayan 54 elektronik veri tabanı ile 65 kullanıcı kapasiteli multimedya salonunda görsel ve işitsel olarak CD, DVD, DVD ROM, VCD’den oluşan 1.040 dijital materyal ve açık erişim sistemimiz kullanıcılarımızın hizmetindedir. Bu gelişme sürecine olan değerli katkılarından dolayı bağış yapan gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube