Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2019 Pazar

Rektörümüz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Kısa bir süre öncesinde Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Üniversitemize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapmış olduğu konuşmada Bakanlık tarafından Kuzey Kampüsümüze “Gençlik Merkezi” ve “Butik Havuz” yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Bu noktada sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi amacıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Hürrem Özdurak Sıngın, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Hüsülüoğulları, Genel Sekreter Erdal Kanık, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker ve Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığında bir dizi ziyarette bulundu.

Bu kapsamda Rektörümüz ilk ziyaretini Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topaloğlu’na gerçekleştirdi. Kuzey Kampüsümüze yapılacak gençlik merkezi konusunun ele alındığı ziyarette, Genel Müdür Emre Topaloğlu süreci takip ettiklerini ve en kısa süre içerisinde gençlik merkezinin kurulacağını ifade etti.

Rektörümüz ikinci ziyaretini ise Yatırım İşleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’e yaparak Kampüsümüze yapılacak butik havuz ile ilgili görüşmelerde bulundu. Görüşmede Genel Müdür Ahmet Dilsiz, butik havuzun en kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti. 

Rektörümüz son ziyaretini ise Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk’e gerçekleştirdi. Ziyarette “Anaokulu Çocuklarında Teknoloji Destekli Oyunlaştırılmış Fiziksel Egzersiz İle Temel Motorik Becerilerin Geliştirilmesi” projesine ilişkin konular ele alınarak Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Hürrem Özdurak Sıngın tarafından proje hakkında bilgiler verildi. Görüşmede Genel Müdür Mehmet Ata Öztürk ise bu ve benzeri projelere en üst seviyede destek vermeye çalıştıklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitemizin pek çok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Üniversitemizin deneyimli akademik kadrosuyla çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğinin altını çizerek “Anaokulu Çocuklarında Teknoloji Destekli Oyunlaştırılmış Fiziksel Egzersiz İle Temel Motorik Becerilerin Geliştirilmesi” projesinin tüm Türkiye için önemli bir uygulama olduğunu belirtti.

Günümüzde gerek sosyolojik gerekse sağlık açısından sportif faaliyetlerin büyük önem arz ettiğini belirten Rektörümüz, eğitimin yanı sıra gençlerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel anlamda da kendilerini geliştirebilecekleri tesislerin önemine dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafında Kuzey Kampüsümüze yapılacak “Gençlik Merkezi” ve “Butik Havuz projelerinin bu anlamda büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize yapılacak değerli yatırımlardan dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topaloğlu’na, Yatırım İşleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’e ve Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk’e teşekkür etti. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube