Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2019 Pazartesi

Merkez Yemekhanemiz Profesyonel Anlayışla Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Üniversitemiz Kuzey Kampüsünde Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ndeki Merkez Yemekhanemizde akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize en modern imkânlar kullanılarak profesyonel bir anlayışla beslenme hizmetleri verilmeye devam ediyor.

Yemekhanelerimizdeki günlük yemek menüleri, diyetisyenlerimiz tarafından bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak modern alet ve techizatlarla donatılmış yemekhanemizde alanında uzman personelimiz tarafından hazırlanmaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Endüstriyel Mutfağımızla Profesyonel Hizmet Sunuyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ndeki yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Merkez Yemekhanemizi ziyaret ederek burada sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Merkez Yemekhanemize yapılan altyapı yatırımlarına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, akıllı fırınlar ve diğer modern teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış endüstriyel mutfağın Üniversitemize kazandırılmasıyla daha profesyonel bir hizmet anlayışıyla çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, mutfağın aynı anda 5000 kişiye 4 çeşit yemek çıkarabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Yapılan yatırımlarla yemekhanemizde daha az enerji ve daha az malzeme tüketiminin sağlandığının; böylelikle büyük ölçüde tasarruf elde edildiğinin altını çizen Rektörümüz, “Merkez yemekhanemizde gerçekleşen atık yağ oranında geçtiğimiz yıla göre %90’lık oranda bir azalma gerçekleşmiştir. Bu, hem sıfır arık projemiz açısından; hem de yemeklerde kullanılan yağ sarfiyatında buna yaklaşık oranda bir tasarruf elde etmemiz açısından son derece anlamlıdır. Zaten sıfır atık projesinde asıl hedef, atığı daha oluşmadan kaynağında bertaraf etmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız ve yaptığımız da tam olarak budur.” dedi.

Rektörümüz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Personeli ile Bir Araya Geldi

Merkez yemekhanemizin dolaşılmasının ardından Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki personelle bir araya gelen Rektörümüz burada yapmış olduğu açıklamada, “Her alanda olduğu gibi beslenme hizmetleri konusunda da iddialıyız. Biz her zaman yemekhanemiz için en kaliteli ürünleri almaya gayret ettik. Mutfağımıza alınan malzemeler modern depolarımızda en uygun şekilde muhafaza edilmektedir. Öğrencilerimize hijyenik koşullarda hazırladığımız en kaliteli yiyeceği en uygun koşullarda, en ucuz şekilde verme konusunda iddialıyız.  Biz bütün bunları bir ekiple yaptık. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Hepiniz yüz akımız oldunuz. Emekleriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube