Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2019 Pazar

Rektörümüz Bölüm/Program Başkanlarımızla Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz genelinde ilk defa öğrenci alacak bölümler/programlar ile yarı aktif durumdaki bölümlerin/programların başkanları ile bir araya geldi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak’ın da hazır bulunduğu toplantıda, söz konusu bölümlerimizin/programlarımızın ülke genelindeki doluluk oranı, bölümlerimizdeki/programlarımızdaki mevcut öğrenci sayısı ile buralarda istihdam edilen öğretim elemanlarımızın ders yükleri ve danışmanlıklarının dikkate alınarak yapılan kapsamlı değerlendirmelerde, ayrıca ileriye dönük gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin fikir teatisinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan Üniversitemizde fiziki, altyapı ve akademik anlamda pek çok yatırımın yapıldığını ifade ederek Üniversitemizin 2011 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla sadece nicel olarak değil; nitel olarak da hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi içinde olduğunu belirtti. Üniversitemizde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının 0,87 olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, buna karşın 1 öğretim elemanı başına 25 öğrenci düştüğünü; ilgililerin görüşleri doğrultusunda istihdam odaklı yeni bölüm ve programlar açmaya devam edeceklerini belirterek, Üniversitemizin başarı durumunun ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından belgelendirildiğini; rankinglerde Üniversitemizin değişik alanlarda başarı grafiğinin sürekli olarak artan bir ivme ile yükseldiğini vurguladı. Rektörümüz ayrıca Hitit Üniversitesinin muazzam bir laboratuvar altyapısı ile akademik güce ulaştığını belirterek “İş Sağlığı ve Güvenliği ve Adli Bilimler başta olmak üzere şehirle ciddi anlamda etkileşim sağlayan programlarımız mevcut. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda önemli başarılar elde ediyoruz. Biz bunu sizlerle el ele vererek hep birlikte yapıyoruz. Gayretli çalışmalarınız ve destekleriniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplantıya katılan bölüm/program başkanları da mevcut bölümlerimizin /programlarımızın güçlü bir şekilde eğitim-öğretime devam etmesi, ülke genelinde özellikle bazı programlarda yaşanan doluluk oranındaki sıkıntıların Üniversitemizde en asgari düzeye indirilmesi ve öte yandan zamanı geldiğinde ihtiyaca binaen yeni programların açılması ya da mevcut programların güncellenmesi hususunda Rektörlüğümüzün yapmış olduğu yönlendirici çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube