Yayınlanma Tarihi: 01 Mart 2019 Cuma

Rektörümüz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürleri ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezlerinin müdürleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda yeni araştırma-geliştirme projeleri geliştirmeye yönelik değerlendirmeler yapılarak çok disiplinli çalışmalar için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Rektörümüz, sayısı 20’ye yakın olan merkezlerimizin her geçen gün içeriklerini değiştirerek güzel çalışmalara imza atmaya devam ettiğini ifade ederek, “Şu ana kadar özellikle bir üniversitenin olmazsa olmazı eğitim faaliyetleri ile ilgili altyapıyı oluştururken, bizim gibi yeni üniversitelerden beklenenin ötesinde bir araştırma üniversitesi olabilmek için bilimsel altyapıyı da oluşturduk” dedi.  Bu noktada ilk olarak HÜBTUAM’ın oluşturulmasının, meslek yüksekokullarına verilen ağırlığın, Teknokent’in kurulmasının ve proje ofisimize merkezler içinde en büyük hacimde altyapı desteğinin verilmesinin bu anlayışın bir ürünü olduğunu belirten Rektörümüz, bunun somut çıktılarının da alınmaya başlandığını söyleyerek üniversitelere aktarılan her 1 birim karşılığında üniversitelerin 6 birim ekonomik değer yarattığı verisi göz önüne alındığında Ar-Ge çalışmaları için yapılan altyapı yatırımlarının anlamının daha da ortaya çıktığına dikkat çekti.

Araştırma üniversitelerinin en önemli bileşenlerinin AR-GE merkezleri olduğunu ifade eden Rektörümüz, Üniversitemizdeki uygulama ve araştırma merkezlerinin bu doğrultuda büyük önem arz ettiğini vurgulayarak “Uygulama ve araştırma merkezlerimiz diğer bölümlerde görev yapan arkadaşlarımızla beraber kurumsal düzeyde Üniversitemiz adına iş birliği yapmakta ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu çalışmaların ve projelerin sayısını arttırmak için ulusal kaynaklarımızın yanı sıra uluslararası kaynaklara ulaşmak için gerekli girişimler yapılmalıdır” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube