Yayınlanma Tarihi: 06 Şubat 2019 Çarşamba

Rektörümüz Ortaköy’de Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Ortaköy’de bir dizi ziyarette bulundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler kapsamında Ortaköy Kaymakamı Murat Acar ve Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ile bir araya geldi.

Üniversitemizin başta ilimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize katkı sağlamak adına çalışmalar yapmaya büyük önem verdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu doğrultuda eğitim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma, geliştirme ve topluma hizmet noktasında önemli çalışmalar yapıldığını belirterek ismini Anadolu’nun en büyük medeniyetlerinden biri olan Hititler’den alan Üniversitemizin arkeolojiye de büyük önem verdiğini vurguladı. 1990 yılından bu yana sürdürülen Şapinuva Kazısının, Kazı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel’in Üniversitemizde görev yapmasından dolayı Hitit Üniversitesi himayesinde gerçekleştirileceğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Uygarlığı’nın günümüzde tanınması, tanıtılması ve onlar tarafından bizlere bırakılan zengin tarihi ve arkeolojik malzemeyi koruyup gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla çalışmalara özenle devam edildiğini belirtti. 

Hitit Üniversitesi’nin sadece Çorum merkezimizde değil, tüm ilçelerimizle yakın bir ilişki içerisinde olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Şapinuva Kazısının Üniversitemiz bünyesinde yer almasıyla birlikte Ortaköy Kaymakamlığı ve Ortaköy Belediyesi ile en başından bu yana var olan iş birliklerinin artarak devam edeceğine yürekten inandığını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ortaköy Kaymakamı Murat Acar, ilçelerimizin gelişmesi açısından Üniversitemizin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek Kaymakamlık olarak yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Üniversitemizin gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir de Üniversitemiz ile birlikte ortak çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.



Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube