Yayınlanma Tarihi: 30 Aralık 2019 Pazartesi

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Duman TÜBA-TESEP Ödülünü Aldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan TÜBA ödüllerinin sahipleri açıklandı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Duman, 2018 yılında yayınlanan “Demokrasi ve Muhafazakarlık: Gerilim Risk ve İmkanlar” adlı eseriyle TÜBA-TESEP ödülleri kapsamındaki 6 bilim insanından birisi olarak Kayda Değer Eser (Mansiyon) ödülüne layık görüldü. 

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Fatih Duman’a ödülü, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite rektörleri ile akademisyenler ve davetliler katıldı.

TÜBA-TESEP ödülleri, tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar TEÇEP adı altında telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği program, 2017 yılından itibaren de telif eserleri teşviki amaçlayan TESEP olarak devam ettiriliyor. 

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Fatih Duman’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube