Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2019 Çarşamba

Rektörümüz Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret etti. Görüşmede yükseköğretim alanında diğer ülkeler ile Maarif Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilebilecek çalışmalar ele alınarak önümüzdeki günlerde Üniversitemiz ile Türkiye Maarif Vakfı arasında yapılacak iş birliği protokolü taslağı müzakere edildi.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alkan “Ülkemiz, Türk Cumhuriyetlerindeki ülkeler ile Kuzey Afrika ve Balkan coğrafyası başta olmak üzere gönül coğrafyası dediğimiz oldukça geniş bir alana yayılmış bir coğrafyada bulunan çok sayıdaki öğrenciyi çekme potansiyeline sahiptir. Türkiye’nin her geçen gün artan büyük potansiyeli, Dünyadaki stratejik gücü ve önemi, ülkemizi bu coğrafyadaki öğrenciler için her geçen gün daha cazip hale getirmektedir. Bu anlamda bizler Hitit Üniversitesi olarak çok ciddi adımlar attık. Ancak çoğunlukla yöneticilerin inisiyatifleriyle, kendi gayretleriyle yürütülen bu tür faaliyetlerin, artık bundan sonrasında Türkiye Maarif Vakfı’nın destekleriyle, katkılarıyla, daha profesyonel biçimde yapılacağına kalpten inanıyorum. Üniversitemizin bundan sonraki Uluslararası Eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek olan uluslararası ilişkiler süreçlerimizde, değerli hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’nın şimdiye kadar ihtiyaç duyduğumuz ve her zaman verdiği desteklerinin süreceğine kalpten inanıyorum. Kendisini üstlendiği bu onurlu ve önemli görevden dolayı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı da Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek geçmişte olduğu gibi el ele vererek ilimizin ve Üniversitemizin gelişimine katkı sağlamak için elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirtti. Görüşmede Türkiye Maarif Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgiler de veren Doç. Dr. Bağcı, Vakfın yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olduğunu, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime, eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla 2016 yılında kurulduğunu ifade etti. İlmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak iyi insanların yetiştiği öncü bir eğitim kurumu olmak misyonu ile faaliyetlerini gerçekleştiren Vakfın bugün itibariyle 33 ülkede 257 okul ve 2 üniversitede eğitim-öğretime başladıklarını vurguladı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube