Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2019 Pazar

HİTÜ-TÖMER Açılış Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemizin 19. uygulama ve araştırma merkezi olan Hitit Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HİTÜ-TÖMER) açılış toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Ömer Çırak’ın da katıldığı toplantıya, 2011 yılından bu yana Üniversitemizde yaşanan olumlu ve güzel gelişmelerden bahsederek başlayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, görev süresi boyunca Türk Dili ve Edebiyatı bölümüyle sayısız proje, etkinlik ve çalışmaya başarılı bir şekilde imza attıklarını belirterek başta Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek olmak üzere bölümün tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. Geçen 8 yıl boyunca HİTÜnin hep daha iyi koşullara sahip, daha güçlü bir üniversite olması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Alkan "Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileriyle, akademik kadrodaki zenginliğiyle ve altyapısıyla bu süreçte çok yol katetti. Aynı zamanda bölümün, Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen çok sayıda kültürel etkinliğe önayak olması Üniversitemize önemli bir zenginlik sağlamıştır." dedi.

Yeni kurulan HİTÜ-TÖMERin açılışından duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HİTÜ-TÖMER gibi bir birimin kurulmasının sadece Üniversitemize değil, Çorum’a da önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi. Bu noktada, özellikle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiyedeki üniversitelere yerleştirilen uluslararası öğrencilerin Türkçe öğrenmelerinin sağlanacağı, böylece üniversitemizin uluslararası düzeyde tercih edilirliğinin artacağını ifade eden Prof. Dr. Alkan, HİTÜ-TÖMERin sadece üniversite öğrencilerine değil, halkın her kesimine açık olduğunu, özellikle son dönemde Suriye’den gelenler başta olmak üzere göçmenlere de dil konusunda önemli bir destek sağlayacağını belirtti. HİTÜnün TÖMER için gerekli altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alkan, çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve en kısa sürede HİTÜ-TÖMERin ilk öğrencilerini almaya başlayarak faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube