Yayınlanma Tarihi: 21 Eylül 2018 Cuma

Üniversitemizde Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

“Hedef Sıfır Atık” sloganıyla insana ve çevreye duyarlılık konusunda gereken koşul ve kaynakların eksiksiz olarak temin edilip sağlanmasına büyük önem veren Üniversitemiz, bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kapsamda yürütülen Atık Yönetimi çalışmalarını Atık Koordinasyon Kurulu eşliğinde değerlendirmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Başkanlığında; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Dekanlarımız, Müdürlerimiz, atık yönetimi birim temsilcileri ve birim sekreterlerimizin katılımıyla Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sıfır Atık Projesinin başta israfın önlenmesi, kaynakların efektif ve doğru kullanılması, olabildiği kadar atıkların atıldığı yerde ayrıştırılması başta olmak üzere çevre duyarlılığı ve ekonomik değere dönüştürme açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek Üniversitemizin de Sıfır Atık Projesini çok önemsediğini belirtti. “Binalarımızda fotoselli muslukların kullanılması, kendi elektriğimizi üretiyor olmamız, EBYS’nin kullanılıyor olması bu projenin bir ürünüydü” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde bu projenin yürekten inanılarak yapıldığının altını çizdi.

Konuşmasının devamında Üniversitemizin bu yıl Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Komisyonu’na (YÖKAK) değerlendirilmek üzere başvurduğunu da dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin gerçekleştirdiği projelerle örnek olmaya devam edeceğini vurgulayarak tüm çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Atık Yönetim Koordinatörü ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Köse de atık yönetimi sürecinde yapılan uygulamalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Üniversitemizin her birimi için ayrı ayrı Atık Yönetim Planları oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Köse, tüm birimlerimizde “Atık Yönetimi” ve “Sıfır Atık” başlıklı eğitimler düzenlendiğini, bugüne kadar bu eğitimlere yaklaşık 700 akademik ve idari personelin katıldığı bu eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Üniversitemizde tehlikeli atıkların toplanmasının ve geri dönüşümünün sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Dursun Ali Köse, tehlikesiz atıkların da sınıflandırılarak toplandığını vurguladı. Yapılan çalışmalar sonucunda önemli tasarruf sağlandığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Köse, “Bu kapsamda tehlikeli atık olarak 2016 yılında 4370 kg ve 2017 yılında 4253 kg atık toplanarak geri dönüşümü/bertarafı sağlanmıştır. Tehlikeli ve tehlikesiz tüm atıkların mevzuata uygun bir şekilde toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube