Yayınlanma Tarihi: 09 Ağustos 2018 Perşembe

YÖK Tarafından Engelli Dostu Olarak İlan Edilen Üniversitemize Engelli Öğrencilerimizi Bekliyoruz

Bilindiği üzere YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında, YÖK'te “engelsiz üniversiteler" için son iki yıldır "engelsiz erişim" ve "engelsiz eğitim" konularında faaliyetler yürütülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde, üniversitelerin engellilere sağlamış oldukları imkânlar değerlendirilerek, çeşitli üniversitelere farklı kategorilerde ödüller verilmiştir. Bu yıl Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü fiziki mekânlarını engelliler için çeşitli fiziki düzenlemelerle erişilebilir kılması hasebiyle "mekânda erişilebilirlik" (turuncu bayrak) ödülünü; Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu da engelli öğrencilere belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçleri sağlaması nedeniyle "eğitimde erişilebilirlik" (yeşil bayrak) ödüllünü; Üniversitemiz Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı da zihinsel engelliler alanında sağladığı imkânlar sebebiyle de “Engelsiz Program Nişanı” ödülünü almıştır.

Üniversitemizin engellilere yönelik çalışmaları bundan sonrasında da devam edecek olup; engelli öğrenci adaylarını Üniversitemizde eğitim almaya bekliyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü