Yayınlanma Tarihi: 08 Ağustos 2018 Çarşamba

Rektörümüz Rehber Öğretmenler ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, YKS Sonuçlarına göre 07-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında bir üniversiteye yerleşmek üzere tercih yapacak yeni öğrenci adaylarına rehberlik edecek olan ilimizde görevli rehber öğretmenlere Üniversitemiz hakkında bilgi vermek ve bazı istatistiki verileri paylaşmak üzere Rektörlük toplantı salonunda “YKS-2018’de Tercih İşlemleri ve Üniversitemiz” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak, Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Karaçay ve Çorum merkezde görevli 27 rehber öğretmenin katıldığı toplantıda, 2018 YKS kılavuzunda yer alan Üniversitemiz lisans ve önlisans programları, kontenjanlar, üniversitemizin dünyada ve ülkemizdeki yeri, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik çalışmalar, öğrencilere sunulan fırsatlar, imkanlar ve burslar konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Toplantıda, eğitim alanında en büyük paydaşımız olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde hareket ederek birçok çalışmayı birlikte yürüttüğümüzü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, rehber öğretmenlerle başta yeni öğrenci adaylarının tercihleri ile ilgili olmak üzere, pek çok konuda ortak çalışmalara birlikte imza atmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemizin her geçen gün ulusal ve uluslar arası bağımsız kuruluşlarca yapılan sıralamalardaki yükselişine değinerek “Üniversitemiz nitel ve nicel olarak her yıl gelişimini ve büyümesini büyük bir ivmeyle gerçekleştiriyor. Üniversitemizin ‘Her Üniversiteye Bir Üniversite’ anlayışıyla 2006 yılında kurulan üniversiteler arasındaki yeri apaçık ortadır. Aynı zamanda yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Üniversitemiz, eski ve köklü olmanın deneyimi ve yeni olmanın verdiği heyecanla muazzam işler yapmaktadır. Üniversitemizin gerek ulusal gerekse uluslararası sıralamalarda yükselişi ile öğrencilere sağladığı fırsat ve imkânlar sürekli artmaktadır. URAP verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 14. ve devlet üniversiteleri sıralamasında 59. sıradadır. Antarktika’da bilimsel araştırmalar yapmak üzere Türkiye’den giden sınırlı sayıda bilim insanından oluşan ekibin içinde yer almayı başardık.” dedi. 

Öğrenci adaylarının üniversite seçiminde dikkat ettikleri başlıca konulara değinerek bir öğrenci için burs desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Üniversitemizin imkânları olabildiğince zorlayarak azami sayıda öğrencimize kısmi zamanlı çalışma bursu, ihtiyaç sahibi her öğrenciye yemek bursu ve çeşitli vakıf bursları sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğrenciler açısından büyük öneme sahip olan değişim programlarıyla öğrencilere yurt dışı eğitim imkânından ve ilimizdeki kamu ve özel kuruluşlarında öğrencilerimize sunulan staj fırsatlarından ve önlisans programlarında bu yıl uygulamaya girecek olan 3+1 uygulamasından bahsederek spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleriyle sosyal etkinliklere katılım desteğinin olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin Üniversitemizde çift ana dal programı sayesinde bir bölümde okurlarken, mezun olduklarında iki diploma alma imkanına sahip olabildiklerini ifade etti.

Öğrencilerin 2018 tercih döneminde dikkatli olmalarının, okumak istedikleri bölümlerde iş ve staj imkânı olan üniversiteleri ve bölümleri tercih etmelerinin yerinde bir tercih olacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Tercihler 14 Ağustos 2018’de sona eriyor. Bir üniversitede öğrenci olmak için tercih yapacak aday öğrenciler için Çorum’un eğitim ve bilim yuvası Hitit Üniversitemizde öğrenci olmaları için fırsat, 14 Ağustos 2018 tarihinde son bulacaktır. Sevgili öğrencilerimizi Hitit Üniversitesi Ailesinin bir üyesi olarak görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, başarılarının devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır da, Üniversitemizin önemli projelere imza attığını ve yapmış olduğu çalışmalarla ilimize çok büyük katma değer sağladığını ifade ederek, desteklerinden ve yardımlarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. Toplantı, katılımcıların tercih süreci ve bu süreçteki iş ve işlemlere yönelik karşılıklı istişari görüş alış verişleri ile devam etti. 


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube