Yayınlanma Tarihi: 04 Temmuz 2018 Çarşamba

Rektörümüzden Sungurlu Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömür Demirer ile birlikte Sungurlu’da bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen’i ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Meslek Yüksekokullarının ilçelerin pek çok alanda gelişimine katkı sağladığına inandıklarını ve bu anlamda ellerinden geldiğince ilçelerimize verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirterek Sungurlu MYO’nun da ilçemiz için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Üniversitemiz genelinde ve Sungurlu MYO özelinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen de Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ikinci ziyaretini ise Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen ve beraberindeki heyet ile birlikte Sungurlu Meslek Yüksekokul Kampüsü ve KYK Öğrenci Yurt binasına gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bulunduğumuz kampüste 60 dönümlük bir arazimiz var. Şuan ki mevcudun yaklaşık 10 katına ulaşmış durumdayız. Bina olarak da mevcudun 5 katı büyüklüğüne ulaşıyoruz. Mevcut binamızda 450 öğrencilik kapasiteden yaklaşık 1200 öğrencimizin aynı anda oturabileceği bir seviyeye ulaşıldı. Kampüsümüzün yanında inşaatı tamamlanan KYK öğrenci yurdu da bulunmakta. Burası gerçek manada bir kampüse dönüştü” ifadelerini kullandı. Sungurlu MYO Kampüs sürecinde bazı teknik sorunların yaşandığını da ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Tabi ki bu tür sorunlar her yerde olabilecek ve aşılamayacak sorunlar değil. Yeni firmamızla tekrar sürecimizi devam ettiriyoruz. İnşallah güzel bir şekilde inşaatımızı tamamlayıp kavuşmuş oluruz. Sungurlu için güzel olacağı düşüncesindeyiz” diyerek Üniversitemizin merkezdeki gelişmesinin ilçelerimize de yansıdığının altını çizdi.

Konuşmasında Üniversitemizde ve Sungurlu MYO’da yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO’da 10’a yakın aktif programımızın var olduğunu söyleyerek “Sosyal Hizmetler, Fizyoterapi gibi çok zor açılabilen bölümlerimiz burada mevcut. Bunlar Türkiye’de çok güç öğretim elemanı bulunan ama istihdam oranı %100 olan bölümlerimiz. Bir şekilde değil çok özel bölüm ve yaklaşımlarla Üniversitemizi büyütüyoruz, Sungurlu’da bu noktada payını aldı” dedi.

Hayırsever iş adamı Haydar Ali Öztaş nezdinde bir grup iş adamımızın vermiş olduğu muazzam desteğe dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu destek olmasaydı biz bu süreci daha farklı yürütürdük. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek bu noktada Sungurlu’nun daha büyük bir potansiyelinin olduğunu da sözlerine ekledi. “Eğer ki o potansiyel bize destek verirse ilimize gelecek öğrenciler, ilimizdeki gelişmeler Sungurlu'yu da etkileyecektir. Bu anlamda da daha fazla destek vermesi gerekirken yeterli destek vermeyen diğer hayırsever iş adamlarının da bu konuya el atması bizim için değil kendileri için yararlı olacaktır. Bize destek verirlerse biz daha hızlı büyürüz.  Üniversitenin Meslek Yüksekokulu büyürse Sungurlu da aynı oranda sektörel olarak büyüyecektir.  Bunu görmelerini arzu ediyorum. Bunu görürlerse hem Sungurlu hem de kendileri ticari, sosyal ve kültürel olarak katkısını göreceklerdir” dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube