Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2018 Pazartesi

TÜBİTAK Hakemli Dergileri Hakkında

Yıllardır akademik dergiler yayınlayan TÜBİTAK, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vermiştir:

Değerli Araştırmacılar,

TÜBİTAK; öğrenci, akademisyen, kamu ve özel sektörün yapmış olduğu bilimsel ve teknolojik çalışmalara verdiği destekler yanında yaklaşık 40 yıldır bilim insanlarının akademik çalışmalarını bilim dünyasıyla buluşturan dergiler yayımlıyor. Araştırma kültürünün geliştirilmesini ve bilginin akademik dünyaya hızla yayılmasını amaçlayan bu yayınlar farklı disiplinlerden 12 adet hakemli bilimsel dergiden oluşuyor. Dergiler SCI-E ve PubMed de dahil olmak üzere birçok önemli indeks tarafından taranıyor. 

Yıllardır pek çok bilimsel çalışmanın araştırmacılara ulaşmasını sağlayan TÜBİTAK akademik dergilerinin etki faktörü ise son yıllarda önemli bir artış gösterdi. Bunlar arasında Turkish Journal of Agriculture and Forestry, Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer, Turkish Journal of Medical Sciences, Turkish Journal of Mathematics ve Turkish Journal of Chemistry başta geliyor. Etki faktörü en yüksek olan Turkish Journal of Agriculture and Forestry ise dünyada kendi alanındaki diğer dergiler arasında ilk %50'ye girdi.

Dünyanın her yerinden araştırmacılar, açık erişimli olan TÜBİTAK akademik dergilerine hem makale gönderebiliyor hem de dergilerin tüm sayılarına journals.tubitak.gov.tr internet adresi üzerinden ücretsiz ulaşabiliyor. Dergilere gönderilen bilimsel makaleler üniversitelerden araştırmacıların oluşturduğu Editörler Kurulu ve hakemler tarafından titizlikle değerlendiriliyor. İlk kez 1976 yılında Doğa Bilim Dergisi ile başlayan ve zaman içinde farklı disiplinleri de ekleyerek dergi sayısını artıran TÜBİTAK bugün toplamda 12 hakemli derginin araştırmacılarla buluşmasını sağlıyor.

TÜBİTAK Akademik Dergilerine http://journals.tubitak.gov.tr/index.htm adresinden ulaşabilirsiniz. 

Saygılarımızla,


TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube