Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2018 Pazar

Üniversitemizden “15 Temmuz - Hitit Üniversitesi” Kitapçığı

Bilindiği üzere üniversiteler, toplumların gelişmesinde ve bilinçlenmesinde büyük rol oynamakta ve adeta bir lokomotif görevi üstlenmektedirler. Yapmış olduğu çalışmalarda insanlığa katma değer sağlama düsturuyla hareket eden Üniversitemiz, ülkemizin refahı, büyümesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için büyük bir hassasiyet ve gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. 

15 Temmuz gecesi milletçe gösterilen fedakarlıklara ve kahramanlıklara karşı Üniversitemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Temmuz 2016 Cumartesi saat 00:24’te canlı yayına bağlanarak halkı meydanlara davet etmesinin hemen ardından saat 00:35’te resmi web sayfasında kamuoyuna yaptığı duyuru ile darbe girişimine karşı dik duruşunu deklare etmiş ve ondan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam etmiş; bunu yapmış olduğu bilimsel nitelikteki çeşitli faaliyetleri ile ortaya koymaya çalışmıştır, her bakımdan yerliliği ve milliliği  ön planda tutmuştur.

Üniversitemizin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY hain terör örgütüne karşı mücadelede bilimsel bir bilinç oluşturma, akademik bir tepki ortaya koyma ve gelecek nesilleri FETÖ ve benzeri terör örgütlerine karşı aydınlatma adına yapmış olduğu tüm faaliyetleri, “15 Temmuz-Hitit Üniversitesi” isimli kitapçıkta bir araya getirildi. Bu kitapçıkta cuntacı teröristlerin hain saldırısı ile başlayan darbe girişimi gecesi ve sonrasına ilişkin Üniversitemizin neler yaptığına dair bilgiler ve fotoğraflar yer almaktadır.

Bu vesileyle yaşanan hain olayları asla unutmayacağımızın ve unutturmayacağımızın altını bir kez daha çizerken, alçakça ve kalleşçe düzenlenen darbe girişiminde şehit olan masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, şehit yakını ailelerimiz ile milletimize sabır ve başsağlığı; gazilerimize de acil şifalar dileyerek şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz - Hitit Üniversitesi Kitapçığına ulaşmak için Tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube