Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2018 Salı

Oğuz Adası Projemiz Hayata Geçiyor

Üniversitemizin 22 Şubat 2013 tarihinde başlatmış olduğu çalışmalar çerçevesinde tahsis süreci yaklaşık 5 yıl süren Oğuz Adası projemiz gerçekleştiriliyor.

Söz konusu bölgeye yapılan çalışmalar bünyesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) projesi kapsamında proje hazırlanmış ve kabul edilerek desteklenmesi uygun bulunup hayata geçirilmiştir.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, projenin Üniversitemize, ilimize ve bölgemize çok büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek mevcut turizm potansiyelinin arttırılması ve yeni imkanlara zemin hazırlayacak nitelikte bir çalışma olduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Katkılarından dolayı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a, OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’a, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’e, emeği geçen tüm OKA uzman ve çalışanlarına, Çorum Belediye Başkanımıza, Oğuzlar Belediye Başkanına, Üniversitemizde projenin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Oğuz Adası Projesi

Oğuz Adası Projesi ile Çorum ili Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında Sosyal ve Sportif Tesisler ile Doğa Kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesini sağlamak, ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. 

Proje kapsamında yapılması planlanan Sosyal ve Spor Tesisi içerisinde yer alacak olan Engelsiz doğa kamp alanı ve Engelsiz kafeterya yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacaktır.

Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığını turizm seçenekleri tanıtılacaktır. Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamaları sayesinde Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum ilinin turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacaktır.

Proje kapsamında yürütülmesi planlanan engelsiz spor etkinlikleri, tematik kamp faaliyetleri ve kuş gözlem ve fotoğrafçılığı yarışması düzenlenerek farklı tercihleri ve ihtiyaçları olan turistlere aynı tesiste hizmet verilebilecek, faaliyetlerin sürekliliği ve turizm çeşitliliği sağlanarak bölgenin turizm potansiyeli arttırılacaktır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube