Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2018 Pazartesi

Kütüphane Online Veri Tabanlarına Proxy ile Erişerek Bilgi Edinmeye Devam Edebilirsiniz

Üniversitemiz kütüphanesi sürekli yapılan yatırımlar neticesinde ciddi bir gelişim göstermiş ve bugün itibariyle ulaşımı sağlanan “dijital yayın” sayıları,  590.000’e yakın e-kitap, abone olduğumuz 50’nin üzerinde veri tabanı ile ulaşılabilen 76.000 kadar e-dergi ve 4.000.000 a yakın e-tez ile toplam 4.600.000’i aşmıştır.

Söz konusu bu yayınlara, doğası gereği tüm kampüslerimizden sınırsız ulaşılabildiği gibi yapılan proxy ayarları ile Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri kampüs dışından da erişim sağlayabilmektedirler. Bu hizmetten 2017 yılı içinde 300.000 kez yararlanılmış olup her geçen gün kullanım sayısı ve giriş yapılan web sayfası sayısı artmaktadır. 

Üniversitemiz akademisyenlerine eğitim ve araştırma için gerekli olan kütüphane altyapısını en iyi şekilde sunmak isteyen çok zengin kütüphane kataloğumuza, mekandan bağımsız erişim sağlamak üzere sunulan bu hizmetten nasıl yararlanılacağına dair bilgiler aşağıdaki linklerde görsel olarak verilmiştir. 

Bilgisayarınızda kullandığınız İnternet tarayıcınız;

  Google Chrome ise tıklayınız.    

  Firefox ise tıklayınız.                    

  İnternet Explorer ise tıklayınız. 


Yardım ve destek almak için, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının 0364-2192010 numaralı telefonuna veya bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine başvuru yapılabilir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube