Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2018 Cuma

Üniversitemizde “Öğrenci Proje Pazarı” Sergilendi

Bahar Etkinlikleri ve Mezuniyet Töreni kapsamında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi lisans öğrencileri tarafından hazırlanan lisans araştırma, bitirme proje ve tasarım çalışmaları Mühendislik Fakültesinde açılan “Öğrenci Proje Pazarı”nda sergilendi. 

Toplam 16 projenin sergilendiği etkinliğe Çorum Valisi Necmeddin Kılıç,  Rektörümüz Prof. Dr. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İş dünyasıyla üniversite öğrencilerinin projelerini buluşturan sergiyi, Vali Necmeddin Kılıç  ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ziyaret etti. Öğrencilerin yaptıkları proje çalışmalarını inceleyen Vali Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. 

Üniversitemizin Türkiye’de tanınan bir üniversite haline geldiğini belirten Vali Necmeddin Kılıç, “Çorum'da güzel çalışmalar oluyor. Üniversitemizin kentimizdeki sosyal hayata, kentimizdeki fikri hayata çok ciddi katkıları var. Üniversitemiz artık bir marka. Artık Türkiye’de tanınan bir üniversite. Nasıl ki Tıp Fakültesinde güzel çalışmalar oluyorsa, bugün de Mühendislik Fakültesinde örnek işlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bir taşra üniversitesinde kolay kolay rastlanamayacak, ancak büyükşehirlerdeki üniversitelerin yapabildiği işleri bizim Üniversitemizin de yapabildiğini görmek bizleri de mutlu etti” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri ile iş dünyası temsilcilerini bir araya getirmenin önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını kaydetti ve ekledi: “Üniversitemizde her zaman söylediğimiz gibi sadece eğitim değil, Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimini topluma da yansıtmak için çalışıyoruz. Her birimimizin kendine özgü ayrı bir sorumluluğu var. Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması ve dünyada sayılı güç haline gelebilmemiz için üniversite-sanayi iş birliğini kurmamız gerekiyor. Bu da çok kolay bir iş değil. Bu anlamda da öğrencilerimizin projelerini iş dünyasıyla buluşturmaya dönük olan çalışmalardır bunlar. Biz öğrencilerimizin daha mezun olmadan ilgili sektörlere proje üretmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Bu anlamda da Mühendislik Fakültemiz öğrencilerin projeleriyle böyle muazzam bir sergi oluşturdular. Buradaki amacımız öğrencilerimizin projelerini ilgili iş dünyasının temsilcileriyle buluşturmak ve öğrencilerimizin mezuniyetinden sonra da istihdam edilmelerini sağlamaktır.” 

Öte yandan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin bilimsel düşünme, araştırma, proje üretme ve takım çalışması anlayışının gelişmesine katkıda bulunulmuş olup bu çalışmalarda dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve ödül takdiminde bulunuldu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube