Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2018 Perşembe

Üniversitemiz “Engelsiz Üniversite Ödülleri” Başarısını Basın Mensuplarıyla Paylaştı

YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında “mekanda erişebilirlik”, “eğitimde erişebilirlik” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik” olmak üzere 3 kategoride Üniversitemize verilen ödüllere ilişkin basın açıklaması Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı.

Söz konusu toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Alaca Avni Çelik MYO öğretim elemanları ve basın mensuplarıyla yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bugün sizlerle çok güzel bir anı paylaşmak üzere birlikteyiz. Şükürler olsun ki bugün Üniversitemizle ilgili güzel bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedik.  Bugün görevimin tam olarak 7.ci yılı. Gerçekten çoğu zaman zorluklarla dolu çoğu zaman meşakkatli bir süreçti. Ancak yaptıklarımızın sonuçlarını başarılı bir şekilde almanın ve Çorum ile paylaşacak ciddi çıktılara sahip olmanın bir güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyoruz.”  diye konuşarak “YÖK tarafından Mart ayında yapılan duyuru sonucunda “Engelsiz Üniversite Ödülleri” verileceği bildirilmişti. Farkındalık kavramı her alanda geçerli.  Üniversitemizde bu anlamda da son derece ciddi çalışmalar yapıldı. Bizim Engelli Öğrenci Birimimiz var. Birimimizde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca 2011’den bu yana tüm binalarımızı Yapı İşleri Daire Başkanlığındaki çalışanlarımızla olağanüstü gayretlerle binalarımızı farklı olmak anlayışıyla inşa ettik. Bizler sadece binaya değil, her şeye insan odaklı bir yönetim anlayışıyla bakmaya çalıştık. Bunun bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese erişilebilir ve entegre olan, enerjisini kendi üreten, ürettiği enerjiden ülkesine katkı sağlayan bir üniversite modeli ortaya koymaya çalıştık. Kısa vadede değil, orta vadede Üniversitemizi çok farklı kılabilecek açılımlardı. İlk yaptığımız MYO bir tesadüf değildi, ikinci olarak yaptığımız HÜBTUAM ve TEKNOKENT idi. Bunları ilk olarak, yapmamızın nedeni; Ar-Ge, inovasyon yaratmak ve farklı olmaktı. Daha sonra yaptığımız binalarımız Spor Bilimleri Fakültesi ve Yemekhaneydi. Bunları yapmamız bir anlayışın ürünü olmalarıydı. Bunlar bir sinerji oluşturacak mekanlardır: Spor Bilimleri Fakültesi, yemekhane, kütüphane.” dedi.

YÖK’ten alınan ödüllere ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bugün de yaptığımız çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz başarılardan sadece birini paylaşmak için bir araya geldik. “Yeni YÖK” tarafından “Engelsiz Eğitim Çalıştayı”nda,  “Engelsiz Üniversite” sloganıyla yapmış olduğu altyapı çalışmaları ve gösterdiği duyarlılık neticesinde Türkiye’de yalnızca 3 üniversitenin almaya hak kazandığı “Engelsiz Program Nişanı”na sahip olduk. Üniversitelerin ilgili programlarına verilen “Engelsiz Program Nişanı” Üniversitemiz Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’na layık görüldü. Üniversitemiz, Engelsiz Program Nişanı ödülünün yanı sıra ödül kapsamında başvuru yaptığı tüm birimler için Bayrak Ödüllerini de almaya hak kazandı. Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu “Mekanda Erişim Bayrak Ödülü” (Turuncu Bayrak) ve “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü” (Yeşil Bayrak) almaya uygun görüldü.” dedi. 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bizler bu başarılı sonuçtan anlamalıyız ki sadece dört duvar inşa etmemişiz. Türkiye çapındaki pek çok üniversitenin önüne geçerek bu başarıyı almaya hak kazandık. Bu başarı sadece bir bina değil, bir anlayış inşa ettiğimizin göstergesi. Bu başarıyı elde eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemiz bir farkındalık oluşturduysa, önden gidip yol açtıysa ne mutlu bize. Üniversitemizin öğrenci alımına katkısı olacak bir enstrüman bu. Öğrenci tercihlerinde artık farklı olmak çok önemli bir kriter. Geleceğe dönük farklı olmak gerekiyor. Bizler en başından beri bu şekilde hareket ettik. Bu başarının diğer fakülte ve birimlerimize de örnek olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ Çalıştayı Ödül Törenine katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam ise şu açıklamalarda bulundu: “46 üniversitenin başvurusu olan bir yarışmaydı. Heyecanlı bir ortam yaratıldı. 46 üniversiteden 18’ine bayrak ödülü verildi.  Bu ödüller, “mekanda erişebilirlik”, “eğitimde erişebilirlik” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik” olmak üzere 3 kategoride verildi. YÖK tarafından en önemli olarak addedilen “Engelsiz Program Nişanı Ödül Töreni” yapıldı. İlk 18’de Üniversitemiz de 3 birimde 5 bayrak alarak büyük bir başarı gösterdi. Ardından verilen Engelsiz Program Nişanı ise sadece 3 üniversiteye verildi. Bunlardan biri de bizdik. Bu ödül, Alaca Avni Çelik MYO bölümündeki Gıda Teknolojisi Programı nezninde verildi. Bu nişanı almak çok önemli bir ödüldü. Diğer başvurularda da başarı elde ettik. Belli bir düzeye erişip sonraki seneye aday olmaya hak kazandık. Alınan bu ödüllerimizin üç yıl geçerliliği var. Genel üniversiteler arasında da Üniversitemizin çok sayıda ödül alması dikkat çekti.”

Açıklamaların ardından alınan ödüller Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Öğretim Elemanlarımıza sunuldu.

 

Engelsiz Üniversite Ödülleri için başvurduğumuz Birimler ve kazanılan ödüller:


Birim/Program

ÖDÜL

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu

ENGELSİZ PROGRAM NİŞANI (Gıda Teknolojisi Programı)

 

YEŞİL BAYRAK Eğitimde Erişim

 

 

TURUNCU BAYRAK Mekanda Erişim (ADAY)

 

 

MAVİ BAYRAK Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim (ADAY)

 

Spor Bilimleri Fakültesi

TURUNCU BAYRAK Mekanda Erişim

 

 

YEŞİL BAYRAK Eğitimde Erişim

 

 

MAVİ BAYRAK Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim (ADAY)

 

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

TURUNCU BAYRAK Mekanda Erişim

 

 

YEŞİL BAYRAK Eğitimde Erişim

 

 

MAVİ BAYRAK Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim (ADAY)

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube