Yayınlanma Tarihi: 08 Nisan 2018 Pazar

Rakamlarla HİTÜ: Güvenli, Düzenli, Ulaşılabilir ve Yaşanabilir Bir Üniversite

Kurumların açık ve kapalı alanlarının düzenli bir şekilde kullanıma açılması için, 7/24 kesintisiz temizlik, güvenlik gibi hizmete tabi tutulması gerekmektedir. Üniversitemiz bünyesindeki eğitim birimlerinde bu tür hizmetlerin aksamadan zamanında yerine getirilebilmesi için temizlik, güvenlik, bilişim ve teknik alanlarda personel ihtiyacı, hizmet alımı ile gerçekleştirilmektedir. Kapalı alan, öğrenci, akademik ve idari personel sayısındaki artışa paralel olarak, geçen yıllar içerisinde hizmet kalitesinden taviz vermeden iş ve işlemlerin yerine getirilmesine yönelik hizmet alımı yapılmıştır. Üniversitemizde temizlik, güvenlik, bilişim, teknik ve aşçılık konusunda hizmet veren personel sayısı 2011 yılında 105 iken, 2015 yılında 200, 2017 yılında ise 219 olarak gerçekleşmiştir. Hizmet alımı ile üniversitemiz bünyesinde görev yapan personelimizin özverili çalışmaları ile birimlerimizde hizmetler aksamadan ve gerektiği şekilde yerine getirilmiştir.

Öte yandan yaşamın ve iş sahasının en önemli gerekliliklerinden biri olan ulaşım ve taşımacılık, kurumlar için zaruri ihtiyaçlardan birisidir. Üniversitemiz, birimler arası ve kurumlar arası ulaşımın sağlanması konusunda da hizmetleri aksatmadan zamanında yerine getirme gayreti içerisinde bulunmuş ve bu hizmetler için ihtiyaç duyulan araç sayısını da israfa kaçmadan gerektiği ölçüde artırmıştır. Üniversitemizde 2011 yılında resmi 13, kiralık ise 7 olmak üzere 20 olan araç sayısı, 2015 yılında 16’sı resmi ve 19’u da kiralık olmak üzere toplam 35’e çıkmıştır. 2017 yılında ise resmi araç sayısı 18 ve kiralık araç sayısı 18 toplamda 36 araç sayısına ulaşmıştır. Böylece açık ve kapalı alan ile birim sayısı yanında öğrenci, akademik ve idari personeli ile 20.000’i aşan büyük Hitit Ailesi’nde eğitim-öğretim ve diğer hizmetlerin verilmesinde israfa düşmeden devletimizin ve üniversitemizin imkânları çerçevesinde aksaklıkların yaşanmaması için azami gayret sarf edilmiştir. 
Üniversitemiz, güvenlik, temizlik, teknik ve ulaşım gibi hizmetlerin temini ve hizmetlerin yerine getirilmesi konusunda hassasiyetini sürekli en üst düzeyde tutarak eğitim öğretim faaliyetleri ve ulusal ve uluslararası etkinliklerde fiziki alanların yaşam standardında bulunmasını sağlama adına imkânlar çerçevesinde personel ve araç temini konusunda azami hassasiyet göstererek yapılması gereken işlemlerin gereğini yerine getirmede azami gayret sarf etmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube