Yayınlanma Tarihi: 04 Nisan 2018 Çarşamba

TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazanan Öğrencilerimiz Rektörümüzü Ziyaret Etti

“Östemperlenmiş Küresel Grafitli Dökme Demir Malzemede Sıcaklığın Mekanik Özelliklere Etkisinin İncelenmesi” başlıklı bitirme projesi ile TÜBİTAK 2209/B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Kaya Ali Keçeli, Refik Kuyrukcu ve Halil Gök ve danışman öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Baykasoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette ileri teknoloji malzemelerinin geliştirilmesi, karakterizasyonu ve uygulamaları konusunun ülkemizde öncelikli olarak geliştirilmesi gereken alanlarından biri olduğunu belirten Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cengiz Baykasoğlu, öğrencilerimize milli üretim bilinci ve üniversite-sanayi işbirliği kültürü kazandırılmasının önemine vurgu yaparak desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi olarak öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla içerisinde hareket ettiklerini ve öğrenci projelerine en üst seviyede destek vermeye gayret ettiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yerli ve milli üretime büyük önem verdiklerinin altını çizerek öğrencilerimizi göstermiş oldukları gayret ve elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, projenin tamamlanmasının ardından proje sonuçlarını sunmaları için öğrencilerimizin ulusal nitelikli bir bilimsel etkinliğe katılmalarına da destek olacağını sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube