Yayınlanma Tarihi: 26 Nisan 2018 Perşembe

Üniversitemizde Girişimci Söyleşileri Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Günleri ve Bahar Etkinlikleri kapsamında “Girişimci Söyleşileri” programı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye, konuşmacı olarak Emekli Öğr. Gör. Ali Ilıca katıldı. 

Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Öğr. Gör. Ali Ilıca, gençlere tavsiyelerde bulunarak “Başarı hiçbir zaman tesadüfi değildir. Başarı için emek vermek, uykularınızdan fedakârlık etmek, alın teri dökmek yani tırmalamak gerekir. Karanlığı olmayan gündüz yoktur. Ama her zorluktan sonra mutlaka ama mutlaka bir kolaylık vardır. Bu genç yaşınızda zorluklara talip olun. İlerleyen zamanda rahat edersiniz. Hayata farklı ve umutla bakın. Fırsatları ve imkânları kullanın. En iyi bildiğiniz işte kendinizi ispatlayın. En iyi iş, bildiğiniz iştir. En karlı iş başında durduğunuz iştir. Çıraklığını yapmadığınız bir işin patronu olamazsınız. Yaptığınız mesleğin her türlü ayrıntısını bilmek zorundasınız. Bu nedenle çeşme akarken destinizi doldurun. Mezun olunca oyuncağı elinden alınmış çocuğa dönersiniz. Bu nedenle bugüne göre değil, yaşayacağınız döneme göre kendinizi hazırlayınız. Yeterli donanıma sahip olursanız bulunduğunuz makamdan veya sahibi olduğunuz servetten gücünüzü almaz, oturduğunuz makama güç verir, servetinize servet katarsınız. Sizler geleceği inşa edecek, topluma güç verecek genç dimağlarsınız. Bu nedenle kendinize güvenin, fırsatları iyi kollayın. Unutmayın ki her birimizin kendimize, ailemize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Erdem diye nitelendirilen bu beklentilere cevap verebilmek için çevrenize karşı duyarsız olmayın. Sorumluluk alın. Bir konuda sorumluluğunun gereğini yerine getirmeyenler hep başkalarını eleştirir, hatalar arar. Oysa hata yapmak güzel bir şeydir. İlk yapılan hata değil tecrübesizliktir. Aynı hatayı tekrar ederseniz o zaman hata olur. Hatadan ders almanın diğer adı tecrübedir. Her hata yeni bir tecrübedir. Ya tecrübe edeceksiniz ya da başkalarının tecrübelerinden ders alacaksınız. Bu nedenle her alanda okumalısınız.” dedi.

Öğrencilere farklı olmanın iş hayatında artı değer yaratacağı konusu üzerinde durarak “Herkes mezun oluyor, diplomasını alıyor. Peki sizi diğer arkadaşlarınızdan ayıran farkınız nedir? Genç, yakışıklı özelliklere sahip olmak mı? Özel işletmeler, sizin diğerlerinizden farkınızı sorgular. Hocalarınızın kıymetini bilin. Her biri alanına hakim, genç ve donanımlı insanlardır. Sizleri hayata hazırlıyor, bilgi ve tecrübelerini paylaşıyorlar. Bununla beraber yabancı dil büyük avantaj sağlıyor. Alanınızdaki yeni ve güncel gelişmeleri takip edin” şeklinde konuşmasına devam eden Öğr. Gör. Ali Ilıca, bilimsel bilgiye açık olduklarını ifade ederken, sanayicilerin akademik çalışmalara şiddetle ihtiyaç duyduklarını, Üniversite-sanayi iş birliği programlarıyla Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın çok verimli çalışmaların yapılmasına vesile olduğunu ifade ederek başarılarının devamını diledi

Program, soruların cevaplandırılmasının ardından katılımlarından dolayı Emekli Öğr. Gör. Ali Ilıca’ya Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın plaket takdim etmesiyle sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube