Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2018 Çarşamba

2017 DGS Değerlendirme Raporu Yayımlandı

Bilindiği üzere Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Meslek Yüksekokulları (MYO) ile Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programlarından mezun olan veya son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan öğrencilerin kendi alanlarındaki lisans programlarına geçiş yapmaları amacıyla uygulanan bir sınavdır. 2016 yılından önce önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin AÖF lisans programlarına doğrudan geçebilme hakları bulunmaktaydı. 2016 yılı itibariyle önlisans mezunlarının lisans programlarına yerleştirilmesi DGS sonuçları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

ÖSYM tarafından, 2017 yılında yapılan Dikey Geçiş Sınavı’na başvuran ve yerleşen adayların mezuniyet yıllarına, cinsiyetlerine, alanlarına ve üniversiteler göre dağılımları, sınavda sorulan soruların güçlük derecesi, ayırt edicilik oranı, test puanlarının tutarlılığı sayısal ve sözel testlerin ortalaması gibi istatistiki verilerin detaylı bir şekilde yer aldığı “2017 DGS Değerlendirme Raporu” hazırlanmıştır.

Adı geçen Raporda, Üniversitelere göre DGS’ye katılan aday sayıları ve yerleşen aday sayılarına da yer verilmiştir. Sayısal verilere göre devlet üniversiteleri için %36,15 yerleşme oranı gerçekleştiği görülmektedir. Üniversitemiz meslek yüksekokulları mezunlarından DGS’ye başvuran 1032 adaydan 397’si yerleşerek Türkiye ortalaması üzerinde olan %38,47’lik bir yerleşme oranı gerçekleşmiştir. Bu sonuçlarla, Üniversitemiz listede yer alan 102 devlet üniversitesi sıralamasında çok sayıda büyük ve köklü üniversitenin önüne geçerek, 56. sırada yer almıştır. 

2017 DGS Değerlendirme Raporu’na ulaşmak için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube