Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2018 Pazar

Rektörümüz Kargı Yerleşkesini ve Osmancık MYO’yu Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Meslek Yüksekokulu Kargı Yerleşkesini ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

İlk ziyaretini Kargı’ya gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ile birlikte eğitim binasında incelemelerde bulunarak öğrencilerimizle bir araya geldi.

Kargı yerleşkesinde önemli ölçüde bir gelişimin olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bundan sonraki süreçte desteklerin artarak devam edeceğini belirterek bu noktada ermiş olduğu desteklerden dolayı Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Üniversitemizde yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi 8000 öğrenciye sahipken, şuan Tıp Fakültesi olan, Antarktika’ya gidip projeler yapabilen, dünyanın hemen her tarafında farklı çalışmalar yapabilen ve adından övgüyle bahsettiren bir üniversite haline geldi” diyerek Meslek Yüksekkokulları’nın önemine değindi. Cumhurbaşkanımızın 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni konuşmasındaki 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarında gerekli olan ara eleman olarak nitelendirilen teknik eleman yetiştirilmesi konusundaki talebine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilere seslenerek “Eğer Meslek Yüksekokullarının içi doldurulursa, doğru bir eğitim alırsanız, alanınızla ilgili eksiklikleri giderirseniz anında istihdam edilebileceğiniz alanlar olduğunu bilmeniz gerekiyor. Hiçbir mazeret başarının yerini almıyor. Eksikliklerinizi gidermek zorundasınız” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize Kargı ile iç içe olarak ortak çalışmalar gerçekleştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak öğrenci kulüpleri aracılığıyla pek çok etkinlik gerçekleştirebileceklerinin de altını çizdi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de Üniversitemizin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek “Hitit Üniversitesi’nin çok kısa süre içerisinde belirli bir seviyeye ulaşmasında sizin payınızın çok büyük olduğunu düşünüyorum” diyerek yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. Öğrenci yurdu konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Şen, “Sizler bizim evladımızsınız. Hiçbir zaman sizlerin üzerinizden desteğimizi çekmeyeceğiz” dedi.

Kargı AK Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir ise Kargı’ya eğitim birimi kazandırılmasından dolayı duyduğumu memnuniyeti dile getirerek hem Kargı’nın hem de Üniversitemizin gelişip büyümesi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ikinci ziyaretini Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’na yaparak öğretim elemanlarıyla kısa bir toplantı gerçekleştirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube