Yayınlanma Tarihi: 09 Şubat 2018 Cuma

“Zeytin Dalı Harekâtı”na Destek İçin Bir Araya Geldik

Üniversitemiz tarafından Çorum İnsani Değerler Platformuna üye sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Hürriyet Meydanı’nda “Zeytin Dalı Harekâtına Destek” konulu basın açıklaması yapıldı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği basın açıklaması açış konuşmalarıyla başladı.

İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur konuşmasında şunları kaydetti: “İnsani Değerler Platformu; özelde ilimiz ve ülkemizde, genelde tüm mazlum ve mağdur coğrafyadaki mazlum ve mağdurların sesine kulak, gözyaşını silmek, kardeşlik hukukunu ve insanlığın gereğini yerine getirmek için, değişik alanlarda çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşmuş, erdemliler hareketidir.

Bu anlamda ilimizdeki milli ve manevi konularda, birliğimizi ve kardeşliğimizi ilgilendiren tüm meselelerde, toplumu aydınlatmak, insani duyarlılık oluşturmak, yapılacak faaliyetlere öncülük yapmak, insani değerler platformunun asli görevidir. İlimizde halkımızı milli ve manevi değerlerimiz konusunda bilgilendirici konferans ve paneller düzenlemekte, gençlik çalışmaları yapmaktayız. Yürüttüğümüz yardım kampanyaları, sizler tarafından büyük ilgi ve destek görmekte. Bu anlamda kadirşinas ve cömert Çorum halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu belirteyim. Yaptığımız bütün yardımları Türk Kızılayı ile ortak yapmaktayız.” 

Başkanı Zeki Kanbur açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün de Hitit Üniversitemizle birlikte, Zeytin Dalı Harekâtı’na destek mitingini ve basın açıklaması programını organize ettik.  Ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde, sınırlarımız içerisinde ve dışında kahraman Mehmetçiğimize, polisimize ve isimleri dahi duyulmayan gizli kahramanlarımıza moral vermek, manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız. Tek Devlet- Tek Millet- Tek Bayrak- Tek Vatan ülküsü etrafında tek vücut olduğumuzu, bir ve diri olduğumuzu, tüm renkleriyle kardeş olduğumuzu dünyaya göstermek için buradayız. Tarih boyunca, hep zulmün ve zalimin karşısında, mazlum ve mağdurun yanında olan bu necip millet öncesinde Fırat Kalkanı ve şimdi de ‘Afrin, Zeytin Dalı' Harekatı’yla bugün de aynı misyonunu sürdürmektedir.”

Başkanı Kanbur, “Millet olarak, toprağımızda, ezanımızda, bayrağımızda gözü olan

PKK-YPG-PYD- DHKP-C, DEAŞ ve tüm terör örgütleri ve onların iplerini ellerinde tutanlarla amansız bir mücadele vermekteyiz. 

Bu kutsal mücadele esnasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizin mekanları cenneti ala olsun. Şimdi onlar, hepimizin evlatları için olmuşlardır. Dökülen kanlarıyla toprağa mührünü vurmuşlar ve vatanın manevi muhafızları olmuşlardır. Onlar, şehadetleriyle toplumu yeniden ayağa kaldırmışlardır. Şehitlerin cenaze merasimlerinde görmekteyiz ki onlar al bayrağa sarılı bedenleriyle toplumu birlik ve diri hale getirmekteler. 

Hedefi Kızıl Elma olan gerideki sevdiklerine, beklemesinler ve vatan bölünmez diyen yine şehit olursa kendisine verilecek parayla Türkmen çocuklar için okul yapılmasını isteyen asil, şerefli ve yürekli nice vatan evlatlarına ve onları yetiştiren ailelerine selam olsun. Söz konusu vatan olunca, yediden yetmişe millet olarak ne yapacağımızı tüm dünyaya gösteren şanlı milletimize selam olsun. Rabbim bu aziz Milleti muhafaza ve muzaffer eylesin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık açıklamasında şunlara değindi: “Asra yemin olsun ki insanlık hüsrandadır. Ancak iman edenler, salih amel işleyenler ve birbirlerine hakkı tavsiye edenler müstesnadır. Bugün Türkiye’nin de içinde bulunduğu durumun tamamında bir sıkıntı var. Bu fotoğrafı çok iyi görmemiz lazım. Bu olayın arkasındaki arz-u mevud’u bilmemiz gerekiyor. Yahudi inanışına göre arz-u mevud,  Nil ve Fırat arasındaki topraklarına eline geçtikten sonra büyük İsrail’i kurulacak ve isamesi yüklenecektir diye bir anlayıştır. Ortadoğu’daki kan ve gözyaşının sebebi budur. Bugün, Irak bunun için parçalandı,  milyonlarca Müslüman bunun için öldü.  Bugün Suriye bu yüzden bu halde. Türkiye bugün bunun için bir savaşa girmek mecburiyetinde bırakıldı ve Afrin’deyiz. Kısaca bugün sadece PKK, KCK, YPG, DEAŞ ve PYD ile değil, bunların arkasındaki katil ABD ve onunda arkasındaki siyonizmle savaşıyoruz.  Bunların önüne geçmemiz için siyonizm ve uşaklarını bu topraklardan defetmemiz lazım. Amerika başta olmak üzere ne kadar hava üssü varsa tamamının bir önce kapatılması gerekiyor.  Bizim Afrin’deki en büyük zaferimiz bu olacaktır.  Başta Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve İnsani Değerler Platformuna teşekkür ediyorum. Allah, şehitlerimizin tamamının şehadet şerbetlerini kabul eylesin.” 

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, “Sevgili kardeşlerim, şanlı ordumuzun Cumhuriyet Halk Partisi olarak şanlı ordumuzun Zeytin Dalı Harekâtını destekliyoruz. Sınırlarımızın terör örgütlerinden temizlenmesi, sınır güvenliğimizin sağlanması, Türkiye’nin ve bölgedeki komşu ülkelerin huzur açısından bu harekâtın önem taşıyor olmasını buradan da beyan ediyoruz. Ülkemizin milli güvenliği ve çıkarları her şeyin üstündedir. Suriye halkının egemenliği ve toprak bütünlüğü ve ülkemizin sınır güvenliğimiz için yapılan Zeytin Dalı Harekâtı bölge barışı için kalıcı çözüm olacaktır.” diyerek konuşmasına başladı. 

Ali Rıza Suludere açıklamasında şunlara da yer verdi: “CHP olarak, Afrin’deki çarpışan askerlerimiz için şu dileklerde bulunuyoruz. Allah onların yardımcısı olsun. Kendi ülkemiz de kardeşçe yaşamak, ülke olarak barış ve huzur içinde, komşularımızla da barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Barışı, kardeşliği ve huzuru kendi topraklarımızda komşularımıza da egemen kılacağımız günde huzur içinde yaşamayı diliyorum. Biz demokrasiyi ve barışı ne zaman içinde yaşatırsak –yaşatacağımızdan da eminim- ya kazanacağız ya kazanacağız. Bunun başka çaresi yok.” 

Başkan Suludere son olarak konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekâtında en kısa zamanda hedefine ulaşıp Mehmetçiklerimizin burnu kanamadan, analarımızın ağlamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur.  Allah şanlı Türk ordumuzun başarı ve galip gelmesini nasip eylesin. Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a sizlerle bizleri bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyoruz.” 

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ise açıklamasında şunları kaydetti: 

“Türk milleti adına hem Üniversitemiz hem de STK’larımızın organizasyonunda gerçekleştirilen ve kalabalığı oluşturan sizler ne kadar duyarlı olduğunuzu Çorumlular olarak bir kez daha göstermiş durumdasınız. Artık geçmişte olduğu gibi ABD’nin her dediğini yapan bir Türkiye yok. Zira geçmişte biz buraya giriyoruz siz asker gönderin. Kore’ye giriyoruz asker gönderin. Kuzey Irak’a asker gönderin. Ama karar mekanizmalarında hiçbir şekilde yoksunuz. Dün Kuzey Irak’ta Barzani diye bir adam vardı, ben devlet ilan edeceğim dedi. ABD’de buna gaz verdi. Açıkça alenileşti sonra. Ne oldu? Barzani diye bir adam kaldı mı şimdi? Kuzey Irak’ta hani devlet kuracaktı? Siyonistlere hizmet eden, Yahudilerin arkasında olduğu, ABD’nin açıkça desteklediği ve akabinde Kuzey Suriye’de oluşacak bir devletin peşinden Güney Doğumuzu, Doğu Anadolu’muzu kapsayacak şekilde genişleyecek ve sözde Kürtleri temsilen bir devlet akabinde de Yahudileri bile temsil etmeyen Siyonizmi temsil eden bir terör devletinin bir uzantısı bir devletçik. Artık Türkiye Cumhuriyeti’nin başında sizlerden aldığı güçle Recep Tayyip Erdoğan var. Hepsine dur diyor, şükürler olsun. Kuzey Irak’ta nasıl Barzani’ye, ABD’ye dur dediyse nasıl ki dün orada Kuzey Suriye’de yaşayan Kürt vatandaşların kimlikleri yokken kimlik verilmesi için Suriye’nin başındaki Devlet Başkanına söyledi ve kimlik verilmesini sağladıysa bugün de Kuzey Irak’ta olduğu gibi Kuzey Suriye’de de hiçbir şekilde devlet kurulmayacağını dünyaya ilan etti” diyerek Afrin Harekâtı’nın daha başlangıç olduğunu ifade etti.

“Allah’ın izniyle bu devlet Münbiç’e de girecek, Fırat’ın doğusuna da girecek ve orada bir Yahudi uşağı, ABD uşağı bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecek. Bu Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece ve arkasında bizler, sizler yani Türk Milleti olduğu müddetçe Orta Doğu’da artık ne Rusya’nın ne de ABD’nin oyunları geçerli olmayacak. Orta Doğu’da biz edilgen değil etken rol oynayan ve artık dur diyebilen hatta ve hatta oyun kuran bir Türkiye Cumhuriyeti var. Sizleri tebrik ediyorum. Her zaman dik durdunuz. 15 Temmuz’da dik durdunuz. Kuzey Irak harekâtında dik durdunuz. Fırat Kalkanı Harekâtında Cumhurbaşkanımızın, Devletimizin, Ordumuzun arkasında dik durdunuz. Şimdi Afrin Harekâtı’nda dik duruyorsunuz. Hep beraber Çorumlular olarak Cumhurbaşkanımızın, Devletimizin, Milletimizin, Ordumuzun arkasındayız. Bundan sonrada Allah’ın izniyle o bölgede değil dünyada barışın sağlanması için güçlü Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Zira artık başkalarının silahına muhtaç olan bir devlet değil, kendi ürettiğimiz tanklarla, tüfeklerle, füzelerle savaşan bir Türk ordusu var. Bunun başındaki Recep Tayyip Erdoğan var.  Yolunuz bahtınız açık olsun”    

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül konuşmasında “Öyle bir iman öyle bir ihlas ki, secde eder cümle, canlı ve bitki, bir şubat akşamı Allah şahit ki,  şaha kalkmış vatan idi Mehmed’im…” diye başlayarak “Milli güvenliğimizi, birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütlerine karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21. günündeyiz.  Böyle mübarek bir günde Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için yapılan bu mitingde emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasına Başkan Zeki Gül şöyle devam etti: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  20 Ocak’ta devletimiz, gözbebeğimiz Mehmetçiğimiz  adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin’in, PKK/PYD’den temizlenmesi için bir operasyon başlattı. Sınırlarımızın güvenliği için yapılan bu harekât esnasında şehitler verdik.  Ben başta Afrin’de olmak üzere bu millet için, bu devlet için canını ortaya koyan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan, millet, bayrak ve yüksek değerlerimiz uğruna canını vermiş aziz şehitlerimize, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum.  Gazilerimize hayırlı uzun bir ömür temenni ediyorum. Bu kış gününde, zorlu şartlarda, ailenize bir mesajınız var mı sorusuna bütün kalbiyle, inancından aldığı güçle “Beklemesinler” diyen tüm Mehmetçiklerimize Allah güç versin, kolaylıklar versin.”

Başkan Gül, Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Sınır boylarımız teröristlerden temizleniyor. 21 gündür devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nda 1028 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Mehmetçiğimiz sınır boylarımızda adeta destan yazıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şanlı tarihi ve milletinden aldığı güç ve ilhamla, bugün de her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edecek imkân ve kabiliyete sahip olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı milletinin emrinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Mehmetçiğimiz, kendisine tevdi edilen görevleri, asil milletimizden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir.” 

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül son olarak açıklamasına şöyle devam etti: “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zaman zaman dünyanın gözü önünde vurguluyor ve ‘dünya beşten büyüktür” diyor. Evet bu harekatta da gördük. Dünya beşten büyük. Büyük güç diye dünyada terör estiren, teröre destek veren tüm güçlere aldırmadan, kendi toprak bütünlüğünü her şart ve koşulda koruyacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ettik. Büyük bir millet olmanın gerektirdiği birlik ve beraberliği sergiliyoruz. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları birlik olduk, bir olduk, beraber olduk ve birlikte Türkiye olduk. Allah bu birliği bu beraberliği daim etsin. Ordumuzu, askerimizi, Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin.”       

Saygı ve selamlama konuşmasının ardından AK Parti TBMM İdare Amiri Salim Uslu açıklamasında şunlara yer verdi: “ Hep birlikte çok şükür tek yürek olduk, her birlikte Türkiye olduk. Bizi lime lime parçalamak isteyenlere karşı Türkiye’yi mecalsizleştirmek ve diz çöktürmek isteyenlere karşı Çorum tek yürek oldu, tek yumruk oldu. Devletimizin, milletimizin ve ordumuzun arkasında ve yanındayız.

Alaca’da bildiğiniz üzere bir şehidimiz oldu ve hemen arkasında da Dodurgalı bir gazimiz var, halen tedavisi devam ediyor. Bizler öyle bir Milletiz ki gazimizin babası bana diyor ki ‘Devletimizi bölmek ve milletimizi mecalsiz bırakmak isteyenler varsa, bilesiniz ki her şeyimiz feda olsun.’ Bizler işte böyle asil bir Milletiz. Acıyı yüreğimin en içinde hissediyorum.   Bir kez daha Milletime olan inancımı ve gururumu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Çorum bugün tek yürek olarak, bütün dünyaya, ABD’ye ve onun zehirli taşeronlarına haykırıyor ve diyor ki: “Biz biriz, diriyiz ve hep birlikte Türkiye’yiz.  İşte böyle bir anlayışla Allah’ın izniyle bize kimse diz çöktüremeyecek. Biz Afrin’deki harekâtın 20. gününde devam ediyoruz ve bu harekât başarılı olmadan da dönmeyeceğiz. Bunu dost ve düşman böyle bilsin.  Bugün burada olduğunuz için Çorum halkına, bizleri bir araya getiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve İnsani Değerler Platformuna teşekkürlerimi sunuyorum.  Cenab-ı Hak, devletimizi ebed müddet baki kılsın, milletimizi korusun, ordumuza güç ve kuvvet versin. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Saygı ve selamlama konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Üniversitemiz hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan basın açıklamasında şunlara yer verdi:  “Son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler temel ve evrensel insani değerlerin yozlaştırıldığı, çarpıtıldığı ve içinin boşaltıldığı süreçlere kapı aralamıştır. Medeni dünyanın asla kabul edemeyeceği sivillerin, kadınların ve çocukların hedef alındığı kadim şehirlerin bütün bir müesses nizamıyla birlikte yakılıp yıkılarak çökertildiği vahşet dolu hadiselerin yaşanması maalesef sıradan bir hal almıştır. Milyonlarca insanın evinden, yurdundan ve vatanından koparılarak sağa sola savrulduğu ölüm ile yaşam arasındaki zamanın tesadüflere kaldığı bir coğrafyada, emperyalist güçlerin stratejik hesapları bütün insanlığın vicdanını susturmuştur.” Stratejik çıkarlar doğrultusunda tanımı ve varlığı ülkeden ülkeye değişir hale gelen terörün; hukuku, adaleti, uluslararası insani ve vicdani değerleri yok saydığı bölgemizde, kadim İslam Medeniyeti terörle dizayn edilmeye, ülkemiz ise ateş çemberine alınmaya çalışılmaktadır. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasını şöyle devam ettirdi:  “Sınırlarına konuşlandırılmış PKK, PYD/YPG, DAEŞ terör örgütlerine karşı sadece Türkiye’nin değil, NATO,  AB ve insanlığın dahi sınırlarını koruyan ülkemiz, bu yolda maddi ve manevi olarak çok ağır bedeller ödemiş ve ödemeye de devam etmektedir. Türkiye ile her fırsatta müttefik olduklarını ve stratejik ortaklık içinde bulunduklarını ifade eden devletlerin  -ne yaman çelişkidir ki- terör örgütleriyle olan organik bağları bugün açıkça görülmektedir. 

Oysaki Türkiye, Körfez Savaşları’nda olduğu gibi Suriye’de yaşanan ve terör örgütlerine havale edilen stratejik vesayet çatışmaları sırasında da tarihi mirasına bağlı kalarak tavrını ilahi ve rahmani değerler yönünde belirlemiş, milyonlarca mülteciye kapılarını açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti asırlardır üstlenegeldiği tarihi misyonuna uygun olarak mazlum halklara umut olmuştur. 

Ancak bugün üzülerek görüyoruz ki ABD alenen sınırlarımızda silahlı bir terör koridoru oluşturmak niyetini ortaya koymuştur. Bugün gelinen noktada, terör örgütleriyle mücadele eden ve bu uğurda ağır bedeller ödemiş olan ülkemiz, sınırlarının güvenliği, istiklal ve istikbalinin temini için Fırat Kalkanı’ndan sonra şimdi de Zeytin Dalı Operasyonu’nu gerçekleştirmek zorunda kalmıştır. Şehir meydanlarında patlatılan canlı bombalardan sınırlarında yaşanan aralıksız çatışmalara kadar terör illetini çok iyi bilen Türkiye, benzer hadiselerin yaşanmasına asla müsaade etmeyecektir.”  

Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Zeytin Dalı Harekâtı meşruiyetini haktan, haklılıktan ve uluslararası hukuktan alan bir operasyondur. Bu bağlamda, başka hiçbir yerden ve güçten icazet alınması söz konusu değildir. Zeytin Dalı Harekâtı; anlamak isteyenlere uzatılan bir barış eli, anlamayanlara gösterilen azametli bir ders ve kararlılık nişanesidir. Tüm dünyanın bilmesi gereken şudur ki Türkiye; Afrin, Azez, Aynel Arab, Tel Abyad, Münbic hattını tamamen terör unsurlarından temizlemek suretiyle sınırlarının güvenliğini sağlama hakkına ve hukukuna sahiptir. 

Bu operasyon, kullanılan İHA’lardan SİHA’lara, obüslere, top ve mermilere kadar yerli sanayimizin imkânlarıyla üretilen ekipmanlarca yürütülmesi bakımından övünç kaynağımızdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gelmiş olduğu bu nokta, üniversite camiası olarak bizleri hem gururlandırmış hem de ülkemizin savunma sanayisine katkı sunmak hususunda yüreklendirmiştir.”

Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bizler Hitit Üniversitesi olarak,  hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Buradan kamuoyuna aklımızla, fikrimizle ve bütün bir benliğimizle milletimizin ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 “Zeytin Dalı Harekâtına Destek” konulu basın açıklaması okunan dualarla sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube