Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2018 Pazartesi

Diyabetik Ayak Servisi Hizmetlerine Devam Ediyor

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ile birlikte Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan: “Türkiye’de Dördüncü Diyabetik Ayak Merkezi Olarak Hizmet Veriyoruz”

Ziyaret kapsamında, Diyabetik Ayak Servisimiz ve sağlıkta yaşanan dönüşüm hakkında konuşan AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’deki dördüncü Diyabetik Ayak Merkezi’nin hastanemizde hizmet vermeye başladığını dile getirerek çevre illerden de vatandaşların Çorum’a geldiğini belirtti ve ekledi: “Samsun’dan, Kastamonu’dan, Yozgat’tan, Çankırı’dan, Kırşehir’den hastalarımız var. Artık Çorum hasta tedavisi için tercih edilebilecek bir kent haline geldi.”

Diyabetik Ayak Merkezi’nin kurulma aşamasının çok zor olduğunu vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Sadece Diyabetik Ayak Merkezi’ni açıyoruz, 28 yataklı servis de açtık demekle olmuyor. Bunu açmak için güçlü bir genel cerrahinin, güçlü bir endokrin servisinin, güçlü bir ortopedi ve güçlü bir enfeksiyon hastalıkları servisinizin olması lazım. Ayrıca güçlü bir hekim kadromuzun olması gerekiyor.” diye konuştu.

Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da yapılan sağlık yatırımlarına da dikkat çekerek, “Çorum’un sevk veren değil, sevkin minimize edildiği, sevk alan bir il olmasını istiyoruz” dedi.

Milletvekili Ceylan, Diyabetik Ayak Servisi ile ilgili şu ifadelere de yer verdi: 

“Diyabetik Ayak Merkezi bir süre önce faaliyete geçmişti. Bu servis şeker hastaları için çok önemli. Ayak yaralarının daha sonra derinleşerek ayağın kesilmesine kadar gittiği tehlikeli bir sorun. Şu anda servisi daha fonksiyonel daha konforlu bir hale getirdik. Diyabetik Ayak Merkezi bulunan Türkiye’de dört yer var. Çorum’a en yakın merkez de Ankara’da bulunuyor. Samsun’da dahi olmayan bir merkezimiz var. Sadece Diyabetik Ayak Merkezi’ni açıyoruz, 28 yataklı servis de açtık demekle olmuyor. Bunu açmak için güçlü bir genel cerrahinin, güçlü bir endokrin servisinin, güçlü bir ortopedi ve güçlü bir enfeksiyon hastalıkları servisinizin olması lazım. Güçlü bir hekim kadromuzun olması lazım.  Çorum’da 140 adet öğretim üyemiz bulunuyor. Profesör, doçent ve yardımcı doçent seviyesinde 140 akademisyenimiz var. Bunun yanında da 170 Sağlık Bakanlığı’na bağlı doktorumuz var. Yani 310 doktorumuz bu hastanede görev yapıyor. Müsteşarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda 28 Şubat’ta kura çekilecek ve Çorum’un en acil ihtiyacı olan 22 uzman doktorumuz atanacak.”

Milletvekili Ceylan, hastane bünyesinde bulunan Diyabetik Ayak Merkezi ve Çorum’da sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler de verdi.

Ceylan, “Türkiye’de 15 yılda sağlık reformuna imza attık. Çorum’da bu dönüşümden Türkiye ortalamasının üzerinde bir dönüşümle sağlık hizmetine kavuşturduk. Çorum’u sağlık alanında bir numara yapacağız. Artık sevk veren değil, sevkin minimize edildiği, sevk alan bir il olmasını istiyoruz. Güney kampüsümüz hastanenin karşısına yapılacak. Orada bir Sağlık Kampüsü oluşturacağız. Bununda tüm master planları bitti ve yakın bir zamanda da ihale aşamasına geçeceğiz. Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapacağız.” diye konuştu.

Ahmet Sami Ceylan konuşmasında son olarak şunları söyledi: “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Üniversitemizi aktif hale getirmesi, Tıp Fakültesi ve Hastanemizin ortak çalışması ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’da öğrenimlerine başlaması gibi güzel çalışmaları hayata geçirmesi çok büyük bir mutluluk. Kendisine çalışmalarından ve gayretinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ: “Sağlıkta Atılım Yapıldı”

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ise geçmiş zamanlarda sağlık alanında yaşanan zorluklara dikkat çekti.  Karadağ, “Türk toplumu karne derdinden kurtuldu. O günler geride kaldı. Artık herkesin birer doktoru var. Ambulans çağırmak için yalvarma dönemi bitti. Artık havayoluyla acil olan hastalar hastaneye sevk ediliyor. Bıçak parası denen illetten de milletimiz kurtuldu. Hastalarımız eski hastanelerimizde sağlıksız bir ortamda yataklı tedavi görüyorlardı. Hasta olanlar belki de biraz daha hastalanarak taburcu edilebiliyordu.”  ifadelerini kullandı. 

Av. Karadağ, eski dönemlerdeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden bahsetti. Bu sorunların hepsinin AK Parti iktidarı döneminde giderildiğine dikkat çeken Karadağ, “Eski dönemlerde bıçak parası diye bir şey vardı. Hem vatandaşımız mağdur oluyor hem de doktor adliye koridorlarında beklemek zorunda kalıyordu. Bununla da tam gün yasasıyla kurtulduk.” diye konuştu.

“O günlerde vatandaşlar çok mağdur olacak denildi, ancak milletimiz kısa bir süre içerisinde uyum sağlamayı başardı. Toplumumuz yeni sisteme alışmış ve faydasını görmüştür.” diye konuşan Av. Karadağ, “Toplumumuz neye ihtiyaç duyuyorsa onu gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın ihtiyacına göre konforlar sağlanmıştır” dedi.

Av. Karadağ, “Diğer taraftan hastanelerimizde koğuş tipi bir sistem vardı. En küçük odalar 8 kişiden oluşurdu ve birer de refakatçi olurdu. Hastalar 16 kişilik sağlıksız bir ortamda yataklı tedavi görmek zorunda kalıyorlardı. Bugün baktığımızda 800 yataklı hastanemizde 327 özel odamız var.  Hastanemizin şartları hem çok iyi hem çok konforlu.” diye konuştu.

Öte yandan ilçelere yapılan sağlık hizmetleriyle ilgili bilgiler de veren İl Başkanı Karadağ, İskilip Devlet Hastanesinin teslim alındığını ve yakın zamanda açılışının yapılacağını bildirdi.

Karadağ, konuşmasında şöyle dedi: “Kargı’ya ve Osmancık’a Devlet Hastaneleri yapıldı. İskilip Devlet Hastanesi teslim alındı. Sağlık Müdürlüğümüz incelemelerini yapıyor. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız.  Bayat’ta yeni bir hastanenin yapımıyla ilgili ihale süreci bitti, hastaneyi yapmaya başlayacağız. Sungurlu Devlet Hastanemizi de yaptık. Sadece Çorum Merkez’de değil, tüm ilçelerimizde hastanelerimizi yeniliyoruz. Laçin’de ormanın içinde güzel bir rehabilitasyon merkezi olması hususunda yöreden gelen talepleri dikkate aldık ve vatandaşlarımızın ihtiyacına göre gerekli konfor sağlandı. Sağlık Bakanlığımız onay verdi. Rehabilitasyon merkezimiz açıldı. Toplumumuz neye ihtiyaç duyuyorsa onu gidermeye çalışıyoruz.”

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ son olarak konuşmasında “Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımıza, Milletvekillerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, akademisyenlerimize, ve yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan: “Üniversite Olarak Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getiriyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise “Her İle Bir Üniversite” anlayışıyla kurulan üniversitelerin ana fonksiyonlarından birinin de bu ve benzeri yaklaşımlar olduğunu dile getirerek Çorum’da böylesi hizmetlerin gerçekleştiriliyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve Üniversitelerin üzerine düşen, bulunduğu ile katma değer sağlaması misyonunu haklı bir şekilde taşımak için gereken çabayı sarf ettiklerini ve görevinin sonuna kadar bu hizmetlerini en iyi şekilde icra edeceklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  yıllardan beri üniversitemizin genel anlamda fiziki altyapı sorununun oldukça kısa bir sürede çözümlendiğini belirtti ve ekledi: “Bu şunu gösteriyor ki ortak akılla konunun ilgilisi tüm herkesi birlikte harekete geçilmesi halinde bizim çok operasyonel ve hızlı bir şekilde eksiğimizi giderebileceğimizin çok önemli göstergelerden bir tanesi.  Çorum’a geldiğimizden bugüne kadar, konunun uzmanları, ilgilileri ve karar vericileri olan başta Valimiz ve Milletvekillerimiz yaptığımız yaklaşımlarla hızlı ve operatif çözümler sayesinde Hitit Üniversitesinin dünyadaki ilk 2500 üniversite arasına girmesini sağladık. İnşallah bu gelişmeler bundan sonra da devam edecek.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Başından beri her zaman yanımızda olan Valimize, Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a, tüm Çorum Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte yakalamış olduğumuz sinerji sonucunda somut adımlar attık ve bundan sonrasında da inşallah el ele ve omuz omuza ortak akılla büyük hedefler gerçekleştireceğimize inanıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Diyabetik Ayak Merkezinde tedavi gören hastalar ziyaret edildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube