Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2018 Perşembe

Sınav Merkezimiz Her Geçen Gün Büyüyor


Üniversitemiz bünyesinde ÖSYM Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü, yeni ve modern binasına 2016 yılı başlarında taşınarak Üniversitemizin diğer birimlerinden bağımsız bir şekilde adaylara ve tüm paydaşlara daha kaliteli ve konforlu hizmet sunmaktadır.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Kampüsünde kısıtlı imkânlarla sürdürülen sınav hizmetleri, daha sonrasında yapılan bu modern binasıyla yeni bir sürece evirilmiş ve daha profesyonel hizmetler verebilir hale gelmiştir. Merkezimizin sahip olduğu beşeri ve fiziki altyapı sonucunda daha profesyonelleşen hizmetlerin neticesinde ÖSYM Başkanlığının sınavlarına ek olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ve diğer bazı kurumların sınavları da yapılmaya başlamıştır.  



Aşağıdaki tabloda da görüleceği üzere ilimizde 2010 yılında 67 bin, 2011 yılında 50 bin civarında aday sınava girmişken 2016 yılında yaklaşık 180 bin, 2017 yılında yaklaşık 120 bin, 2018 yılı sonunda ise 136 binin üzerinde bir aday sınava girmiştir. Bununla birlikte sınav sayısında da görünür bir artış olmuştur.


Çorum Sınav Koordinatörlüğü sınav koordinasyon hizmetleri ile birlikte ÖSYM Aday Başvuru Merkezi olarak da hizmet vermektedir. Sınav sayısı ile birlikte bu sınavlara katılan aday sayısındaki artışı da göz önünde bulunduran koordinatörlüğün, sınav ve başvuru hizmetlerinde adaylara daha kaliteli/konforlu hizmet verebilmek için gerekli alt yapı ve donanıma kavuşturulmuştur. Bu kapsamda tüm sınav ve başvuru işlemlerinin profesyonel bir şekilde, uzman bir ekip tarafından yapılması, başta ÖSYM ve AÖF olmak üzere ilimize gelen tüm sınav yetkililerinin dikkatini çekmekmiş, memnuniyetlerini her fırsatta dile getirmişlerdir.

Üniversitemiz Rektörü ve Çorum Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğünün gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse de bölgede bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini belirterek sınavların başarıyla uygulanmasına katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube