Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2018 Perşembe

Üniversitemiz 7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Modelini Uygulamaya Başlıyor

Üniversitemiz 2023, 2053 ve 2071 Mesleki Eğitim Vizyonu doğrultusunda Meslek Yüksekokullarında başlattığı “3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli”nin ardından bu kez Mühendislik Eğitimi’ne ilişkin işyeri uygulama modeli olarak “7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME)” modelini Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) iş birliğinde hayata geçiriyor.

Bu kapsamda yapılan iş birliğine ilişkin fikir alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Satılmış Basan, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazim Savaş Bahçeci ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Sönmez ile birlikte Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Ülkemizde oldukça az sayıda üniversitenin uygulamakta olduğu “7+1 Modeli” projesinin hayata geçiriliyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli ile önlisans, 7+1 modeli ile de lisans düzeyinde öğrencilerimizin henüz mezun olmadan sektörleri ile bir araya getirileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği alanında daha fazla yol kat etmemize vesile olacak bu eğitim modellerimizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 7+1 uygulamasını, şu ana kadar pek çok alanda örnek projeler geliştirdiğimiz ve bu anlamda en önemli paydaşımız olan ÇTSO’nun destekleriyle birlikte hayata geçireceğiz. Bu konuda bir sanayi şehri olan Çorum’un iş dünyasının temsilcisi olan ve her çalışmamıza yürekten inanarak destek veren başta ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal olmak üzere tüm ÇTSO yönetim kurulu üyelerine içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

En başından beri iki kurum arasında önemli bir köprünün kurulduğunu ifade eden Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Üniversite ile birlikte hayata geçirdikleri projelerle iş dünyası ve Üniversite arasında bir sinerji oluşturduklarını belirterek; oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmaların Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi. Sanayi ve Üniversite bağlamında yapılan çalışmalarla oldukça önemli bir yol alındığını söyleyen Başaranhıncal, 3+1 İş Yeri Uygulaması ve 7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) modeli ile nitelikli iş gücü elde edileceğine yürekten inandıklarını vurgulayarak “ÇTSO olarak Hitit Üniversitemize her anlamda destek vermeye çalıştık. Üniversitemizin yapacağı her türlü çalışmaya ortak imza atmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen görüşmede, 7+1 UME modelinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı bahar yarıyılından itibaren uygulanabilmesi için yapılması planlanan çalışmalar için yol haritası belirlendi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube