Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2018 Perşembe

“Kore Kültür Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliğinde Üniversitemiz MYO Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu ve Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda “Kore Kültür Günü” etkinliği kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda “Ode to My Father” adlı Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinlikler çerçevesinde Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo CHO tarafından “Kore-Türkiye İlişkileri” ve “Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım” konulu seminerler verildi.

Düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Kore Cumhuriyeti ile genel bilgi paylaşımından bulunan Müsteşar Dong Woo CHO, Güney Kore’nin tarihi, sanatı, ekonomik ve politik özellikleri ile uluslararası ilişkileri hakkında bilgiler vererek Güney Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilere değindi. 1960 yılından itibaren ülkede ihracata dayalı büyüme modelinin benimsendiğini açıklayan Dong Woo CHO, bu süreçte tarım ve madencilikten ileri teknoloji endüstrisine geçiş yapıldığını ifade ederek ihracatta 573,9 dolar ile dünyada 6. Sırada olduklarını belirtti. Güney Kore’nin gelişmesinde ihracatın yanı sıra nitelikli insan kaynağının da önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren CHO, ülkede eğitime çok büyük önem verildiğini ve Ar-Ge harcamalarında da dünyada ilk sıralarda yer aldıklarını vurguladı. 1950-1953 yılları arasında yapılan Kore Savaşı’na da değinen Dong Woo CHO,  Güney Kore ile Türkiye’nin eskiye dayanan bir ilişkisi olduğunun altını çizerek o dönemlerden itibaren kardeşlik bağlarının kurulduğuna dikkat çekti. Müsteşar Dong Woo CHO, seminerin ikinci bölümünde Kore Hükümeti Burs Programına ait bilgiler vererek burs kapsamı ve başvuru koşulları hakkında ayrıntıları anlattı.

Etkinliğin diğer ayağında ise Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda “Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi” gerçekleştirildi. Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile protokol üyelerinin katıldığı programda ise Kore’ye ait yerel şarkılar seslendirilerek dans gösterileri yapıldı. Etkinlik birbirinden renkli görüntülere sahne olurken katılımcıların büyük beğenisini topladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube