Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2018 Perşembe

Üniversitemiz Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a Önemli Görev

Hitit Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyelerinden İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

Bağımsız bir kuruluş olan Dünya Müslüman Alimler Birliği, aralarında Kuzey ve Güney Amerikadaki ülkelerin de olduğu 57 ülkeden on binlerce alimi bünyesinde barındırıyor.

Merkezi 2011 yılında Katarın başkenti Dohaya taşınan ve çatısı altında 50 den fazla İslam alimi heyeti barındıran birliğe 2004 yılından bu yana Yusuf el-Karadavi başkanlık ediyordu. 3 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da toplanan Dünya Müslüman Alimler Birliği 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde ise bayrak değişimi gerçekleşti. Başkanlığa eski başkan Yusuf el-Karadavi’nin yardımcılığını yapan Faslı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni seçildi.

Kuruluşundan bu yana İslami kimliği koruma, iç ve dış tehditlere karşı önlemler alma misyonu yürüten birlik, İslam uygulamalarının her çağ ve mekana göre devam ettirilebilmesini hedefliyor.

Türkiyeyi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen terör hareketlerini kınayan Dünya Müslüman Alimler Birliği, terör örgütü FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe girişimini de ilk kınayan kurumlar arasında yer aldı. Türkiyeyi 5 milyon civarındaki mülteciye ev sahipliğinden dolayı "Ensar Ülke" olarak tanımlayan birlik, ayrıca Türkiyeyi hedef alan komploların aynı zamanda İslam’ı ve Kudüsü de hedef aldığını savunuyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı seçilen Üniversitemiz İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurlu Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ı tebrik ediyor görevinde başarılar diliyoruz.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube