Yayınlanma Tarihi: 07 Ekim 2018 Pazar

Bölgede Tek Olan İSG Eğitim Kursumuzdan Türkiye Ortalamasının Üzerinde Bir Başarı

25 Aralık 2018 tarihinde yapılacak İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanlığı sınavına girecek olan kursiyerlerimiz için açılan 17. Dönem “C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı” kursu uzaktan ve örgün eğitim bölümüyle alanında uzman 14 farklı öğretim elemanımız tarafından başarılı bir şekilde yürütülmektedir. 

Bugüne kadar 500’ün üzerinde katılımcıya eğitim veren kursumuz bölgesinde tek İSG Eğitim Kursu olma özelliğini koruyor.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İş Sağlığı ve Güvenliği kursunu ziyariet ederek yapılabilecek iyileştirme ve gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

İSG Temel Eğitim Kursu Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Dursun Ali Köse ve HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’nın da hazır bulunduğu görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2017 yılında ÖSYM tarafından bahar ve güz döneminde yapılan sınavlarda Hitit Üniversitesi İSG Kursunun puan ortalamasının (61,1) Türkiye geneli ortalamanın yaklaşık 2 katı olduğuna dikkat çekerek 2017 İSG Sınavlarının genel başarı oranı %7,5 iken kursumuzun başarı oranının yaklaşık %41,5 olduğunu vurguladı. 

Aynı zamanda bu dönem 24 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Tezli İSG Yüksek Lisans Eğitimi ile öğrencilerin akademik kariyer yapma imkanlarının bulunduğunu ifade ederek İSG Yüksek Lisans diploması alan öğrencilerin 3 sene sektörde çalışmayı beklemeden doğrudan B Sınıfı İSG Uzmanlığı sertifika sınavına girme hakkına sahip olduklarının da altını çizdi. İkinci Öğretim Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programı için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, hedeflerinin ilerleyen zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Doktora Eğitim Programı açmak olduğunu belirtti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube