Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2018 Perşembe

Rektörümüz, Resim ve Müzik Bölümlerimizdeki Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile birlikte Fakültemizin öğretim üyeleri ve öğrencilerini ziyaret etti. 

2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılının başladığı ilk günlerde, Fakültemizin ilk öğrencileri ile bir araya gelen Rektörümüz, öğrencilerimize Üniversitemizle ilgili genel bilgi paylaşımında bulunarak bu yıl özel yetenekle ilk öğrencilerini almasına karşın Fakültemize oldukça yoğun bir başvurunun gerçekleşmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.  

Mühendis kökenli olmasına rağmen vakit buldukça sergi ve konser gibi çeşitli sanatsal etkinliklerini takip etmeye çalıştığını belirten Rektörümüz, Üniversitemizde Resim ve Müzik Bölümleri başta olmak üzere Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin mevcudiyetinin gerekliliğine inandığını ve bu yönde yapılan çalışmaların sonucu olarak ise bölümlerimizin öğrencileri ile bir arada olmanın haklı gurur ve memnuniyetini yaşadığını belirtti. Fakültemiz öğrencilerine “ilk olmanın zor; ancak bir o kadar da özel olduğunu” söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilerleyen zamanlarda yapılacak sanatsal etkinlikleri imkanlar ölçüsünde destekleyeceğinin altını çizdi. 

Dünyayı şekillendiren insanların bu coğrafyadan çıktığını, artan rekabet koşullarında sıradan olmamak gerektiğini, hala birçok konuda Mimar Sinan’ın eserlerini aşamadıysak bunun daha kat edecek çok yolumuz olduğu anlamına geldiğini vurgulayan Rektörümüz, sanat ve estetik duygumuzu kaybetmediğimiz sürece birçok sorunun üstesinden gelebileceğimizi belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerle buluşmasının ardından Resim ve Müzik bölümlerimizde görev yapan öğretim elemanlarımızla bir araya geldi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Fakültenin ilk öğrencilerini alıyor olması münasebetiyle bilgi alış verişinde bulunan Rektörümüz, öğretim elemanlarımıza yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilerken, öğretim elemanlarımız da bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube