Yayınlanma Tarihi: 03 Ekim 2018 Çarşamba

HİTÜ Anne Üniversitesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Hitit Üniversitesi’nin yeni bir projesi olan “HİTÜ Anne Üniversitesi”, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ile Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) tarafından yürütülecek etkinlikle ilgili tanıtım toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam,  öğretim elemanları ve basın mensuplarının katılımıyla düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşmasında, ailede anne unsurunun önemli olduğuna dikkat çekerek bir toplumun şekillenmesinde ve gelişmesinde annenin rolünün büyüklüğü gerçekliğinden yola çıkarak Anne Üniversitesi projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Hitit Üniversitesi’nin sadece yükseköğretimden sorumlu olmadığını, üniversitenin ilgi alanına giren her konuda çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, toplumla üniversiteyi bir araya getiren birçok çalışmayı da yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Çorum Belediyesi ile işbirliği içinde birçok etkinliği başarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu yaklaşımlarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek katkı ve desteklerinden dolayı Çorum Belediyesi’ne, HÜKAM’a, HİTİTSEM’e ve eğitici olarak görev alan tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. 

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a değer katmaya devam ettiğini söyledi ve “Hitit Üniversitesi’nin şehirdeki havayı ne kadar olumlu hale çevirdiğini, adeta şehrin çıtasını yükselttiğini göğsümüz kabararak görüyoruz” dedi. Çorum Belediyesi olarak öğrenci dostu, eğitim dostu bir belediye olduklarını ve şehrimizin bütün kurumlarıyla ortak projelere imza attıklarını belirten Turhan Candan, “Bu projede olduğu gibi annelere sunulacak katkı, şehrimize güzel katkıları ortaya çıkaracaktır. Bu projenin yanında olacağız” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise etkinlikle ilgili bilgi verirken şunları söyledi;  “22 Ekim - 2 Kasım arasında düzenlenecek 34 saatlik programda iki hafta süresince sağlıktan, finansa, edebiyat, kültür, psikoloji ve sanattan çocuk gelişimi ve aile içi iletişim gibi pek çok alanda, Hitit Üniversitesi’nin uzman akademik kadrosu tarafından katılımcılar üniversite sıralarında eğitim görecekler. Kendini tanıma ve kişisel gelişim odaklı olarak tasarlanan Anne Üniversitesi’nin temel amacı, katılımcıların kişisel gelişimine katkı sağlamak ve aile içi iletişim, ebeveynlik ve çocuk gelişimi konularında anne ve anne adaylarını desteklemektedir. Ayrıca, koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, bilinçli medya ve teknoloji kullanımı ve medya okuryazarlığı gibi konularda farkındalık geliştirilmesi hedeflenmiştir. Üniversite ortamında, konusunda yetkin 40’a yakın öğretim elemanı eşliğinde yapılacak bu etkinlik Üniversitede yapılan bilimsel aktivitelerin tanıtımının da yapılabileceği, Üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir programdır. Bu yıl üçüncüsünü başarıyla gerçekleştirdiğimiz HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nden sonra şimdi de siz anne ve anne adaylarını “HİTÜ Anne Üniversitesi”ne davet ediyoruz” dedi.

HİTÜ Anne Üniversitesi’ne ön kayıtlar 3-8 Ekim de internet aracılığı ile www.anneuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden, kesin kayıtlar ise 9-15 Ekim de HİTİTSEM‘e kişisel başvuru ile yapılacaktır. Kontenjan 60 kişi ile sınırlı olup 60 kişiyi aşan ön başvuru olduğunda kura çekimi yapılacaktır. Başvuru sayısı 20’nin altında olduğunda program uygulanmayacaktır.

HİTÜ Anne Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.





HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube